Özel Bireylerin Egitim Hayatina Katki Saglayacak Çalistay Sona Erdi

Özel Bireylerin Egitim Hayatina Katki Saglayacak Çalistay Sona Erdi

Kastamonu’da düzenlenen “Türkiye Yüzyili Kastamonu Özel Bireyler” çalistayi sona erdi. Çalistayin kapanisinda konusan Vali Meftun Dalli, "Özel çocuklarimiza bireylerimize verecegimiz katkilari bir an önce yapmaya gayret edecegiz” dedi.

Kastamonu Valiligi tarafindan Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi’nda düzenlenen “Türkiye Yüzyili Kastamonu Özel Bireyler Çalistayi” sona erdi. 2 gün süren çalistayin kapanis programina Vali Meftun Dalli, AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, Kastamonu Belediye Baskan Vekili Hasan Fehmi Tas, KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs ve Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanisma Dernegi Baskani Huriye Boyraz ile sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve özel birey aileleri katildi.



“Türkiye, hem hukuki hem de pratik olarak büyük mesafeler kat etti”

Türkiye’nin hem hukuki hem de pratik gelismeler olarak büyük mesafeler kat ettigini söyleyen Kastamonu Valisi Meftun Dalli, “Gönül isterdi ki çalistigin baslangicindan itibaren saat saat takip edelim. Ancak Ankara’daydim, o sebeple katilamadim. Öncelikle bir hakki teslim edeyim. Bu konunun fikri tamamen Milletvekilimizin. Serap hanima tesekkür ediyoruz onun için. Daha sonra bizler de, süreci daha kolay yönetebilmek adina Valilik olarak katkida bulunmaya çalistik. Tabii unutmadan çalistaya katilan katki sunan hocalarimiz basta olmak üzere bütün arkadaslarimiza çok tesekkür ediyoruz. 1988 yilinda basladim meslege. O taraftan bugüne baktigimda Türkiye bu konuda gerçekten çok büyük bir mesafe kat etti. Her alanda, özel bireylerimiz ile ilgili gerek hukuki boyut olarak, gerek pratik gelismeler olarak baktigimizda mukayese edilemeyecek kadar mesafe kat ettigimizi buradan söylemem lazim. Iyinin hududu yoktur. Bunun iki boyutu var birincisi ulusal düzeyde birisi yerel düzeyde yaklasmamiz gereken üretmemiz gereken çözümler var” dedi.



“Özel çocuklarimiza bireylerimize verecegimiz katkilari bir an önce yapmaya gayret edecegiz”

Özel çocuklarin ve bireylerin verecekleri katkilari bir an önce yapmaya gayret edeceklerini belirten Vali Dalli, “Isin ulusal düzeydeki boyutu en çok hukuki. Onunla da Sayin Milletvekilimiz komisyonda da insallah o noktada buradan çikacak sonuçlari tasiyacaktir. Eksikler giderilecek, uluslararasi standartlara ulasilmasi anlaminda yapilacak gereken ne varsa yapilacaktir. Yerel düzeyde imkanlar çerçevesinde yapilabilecek iken ilgisizlikten bilgisizlikten her nedense imkansizliklardan belki yapilamayan isler varsa bu çalistayin bir sonucu olarak bize iletirseniz elimden gelen her türlü gayreti gösterecegim. Çok küçük dokunuslarla çok küçük inisiyatiflerle özel çocuklarimiza bireylerimize verecegimiz katkilari bir an önce yapmaya gayret edecegiz. Bunun sözünü taahhüdünü buradan veriyorum. Sanki evinde bir özel birey olan ailenin bir ferdiymis gibi konuya yaklasacagimizdan bu hassasiyeti görecegimizden buradan hepinize tekrar etmek istiyorum” diye konustu.



“Daha hassasiyetle yaklasacagiz”

Özel bireylerle ilgili konulara daha hassasiyetle yaklasacaklarini söyleyen Vali Dalli, “Yaklasik 60 bin ögrencimizin içerisinde 4 bin 860 özel birey olarak tanimlanmis çocugumuz var. Onlarla ilgili yapilabilecek her sey insallah bundan sonra biraz daha hassasiyetle yaklasarak yapacagiz. Bu konuya daha yakindan egilmemize onlari daha yakindan takip etmemize çalistayimizin vesile olmasini diliyorum” seklinde konustu.



“Birlikte yürüyecegiz ve birlikte basaracagiz”

AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci ise, “Türkiye Yüzyilinda Kastamonu Özel Bireyler Çalistayimiz bu aksam sona eriyor. Öncelikle iki gün boyunca gösterdiginiz büyük emek için tüm çalistay katilimcilarimiza kalbi sükranlarimi sunuyorum. Farkli kamu kurumlari ve özel kuruluslardan gelerek ahenkli bir ekip olusturdunuz, gözbebegimiz bir konu üzerine saatlerce kendinizi verdiniz, deneyim ve akademik birikiminizi harman ettiniz. Çalistay bildirimiz hasadimiz olacak. Eminim ki her birimizin onur, gurur ve kivanç duyacagi bir çalismaya imza atilmis olacak. Tesekkür ediyorum. Bu çalistayimiz bir son degil aksine baslangiç. Hem özel bireyler alaninda hem de toplumsal hayatin merkezini olusturan diger yasam alanlarina iliskin çalistay serimizi sürdürecegiz. Sunu gördük ki ortak akil, istisare ve imece ile tas üstüne tas koymak hem çok kolay hem de çok dogru. ’Türkiye yüzyilinda Kastamonu Özel Bireyler Çalistayi’ bildirimizin ardindan eylem adimlarimizi olusturacagiz. Bütüncül bir plana varmak için yola çikacagiz. Yerelde yapacaklarimizi yerelde, bakanliklar düzeyinde yapacaklarimizi bakanliklarda bir bir atacagiz. Gözbebeklerimiz için en dogru, güncel ve sürdürülür egitim yöntemlerini birlikte arayacagiz, bulacagiz ve hizmete sunacagiz. Heyecanimin katilimcilarimizin gözlerinde görmek ve kalp vuruslarinin sesinde hissetmek yolumuzun uzun oldugunun kaniti. Birlikte yürüyecegiz ve birlikte basaracagiz” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan programa katki veren uzmanlara plaket takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile