Özel Çocuk Medine'nin 'Özelligi' Evlerine Gelen Misafirleri Çok Sevmesi

Özel Çocuk Medine'nin 'Özelligi' Evlerine Gelen Misafirleri Çok Sevmesi

Rize’de engeli nedeniyle evden çikamayan 16 yasindaki Medine Sen evlerinde sürekli misafir agirlayarak hem sosyallesiyor hem de ailesi ile birlikte bu durumdan çok mutlu oluyor.

Rize’de 2008 yilinda Medine Sen, engelli olarak dünyaya geldi. Küçük Medine, ilkögretimini tamamladiktan sonra ortaögretimini evde egitim programi ile görmeye basladi.

Ortaögretim çagina kadar fazla sosyal olmayan 16 yasindaki Medine, evine Mehmet Akif Ersoy Ortaokulundan evde egitim programi ile gelen ögretmenlerin kendisiyle özel ilgilenmesiyle birlikte sosyal hayatta daha aktif hale gelmeye basladi.

Medine, engeli yüzünden kendi basina disari çikamamasindan ötürü evde her zaman misafir istiyor ve misafir agirlamak onu hayatin en mutlu bireyi yapiyor. Evine gelen misafirler ve ögretmenleri sayesinde hayata simsiki sarilan Medine’nin yüzünden gülüs eksik olmuyor.

“Disari çikamadigi için sürekli eve birilerinin gelmesin istiyor”

Kizlari Medine’nin engeli nedeniyle disariya çikamadigini ve bu yüzden sürekli evde misafir agirlamak istedigini ifade eden anne Tenzile Sen, “Her sorunuyla ilgileniyorum. Yemegi, her seyini yapiyorum. Ondan sonra evimi topluyorum. Genellikle Medine ile ilgileniyorum. Günümüz beraber geçiyor. Ayni genç kiz gibi. Tableti ve oyuncaklari ile oynar. Baska bir seyle pek ilgilenmez. Büyük insanlari çok sever. Misafir çok istiyor. Onlarla konusup vakit geçiriyor. Mutlu oluyor. Onlarla sohbet etmeyi seviyor. Disari çikamadigi için sürekli birilerinin gelmesin istiyor. Ögretmenleri ile çok güzel zaman geçiriyor. Onlarin hep yaninda durmasini istiyor. ’Hocam ne zaman gelecek?’ deyip saati bekliyor. En çok ögretmenlerini seviyor. Ögretmenleri ile çok mutlu. Akülü arabasi olmasini istiyor. Onla beraber gezmek istiyor” seklinde konustu.



“Medine’nin 5. siniftan itibaren çok gelisim gösterdi”

Medine’nin sürekli ziyaretine geldiklerini ve onunla keyifli vakit geçirdiklerini dile getieren Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun müdürü Ebubekir Salihoglu ise “Medine’yi ziyarete geldik. Ögretmenlerimiz onla beraber vakit geçiriyor. Akademik yönden de katki sagliyorlar. Bu noktada Medine’nin 5. siniftan itibaren çok gelisim gösterdi. Medine’nin psikolojik yönden de çok katki sagladigini görüyoruz. Hem Medine bizimle birlikte vakit geçirmekten mutlu olurken bizde ayni zamanda mutlu oluyoruz. Bu sene onu mezun edecegimizin de üzüntüsünü tasiyoruz. Bakanligimizin ve müdürlügümüzün uygun görmesi halinde ögretmenlerimizi lise hayati boyunca da görevlendirmeyi hem kendisi hem de ögretmenleri istiyor” ifadelerini kullandi.

“Bizim için Medine’miz bir tane”

Ilk baslarda Medine’nin kendisini ifade edemeyecek kadar çekingen oldugunu ancak sonrasinda aldigi egitimler ve misafir agirlamalarindan ötürü çok yol kat ettiklerini ifade eden Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun müdür yardimcisi Aynur Yilmaz ise “Medine çok özel bir çocuk. Benim de iki tane çocugum var ama Medine’de benim için ayri bir noktada. Annesi ile de artik abla kardes olduk. Biz bu eve gelince artik ögretmen olarak gelmiyorum. Ben buraya Medine’nin ablasi olarak, sirdasi olarak geliyorum. Yeri geliyor biz onla dertlesiyoruz. Sorunlarini bize anlatiyor. Ögretmenlik hayatim boyunca unutamayacagim çok özel çocuklardan bir tanesi. Ilk geldigimizde Medine kendini pek ifade edebilen bir çocuk degildi. Insanlari gördügünde konusmayan kapanik bir çocuktu. Okuma yazma konusunda çok yol kat ettik. Sayilari ögrettik. Ingilizce kelimeler ögrendi. Artik Medine kendini daha güzel ifade ediyor. Evine gelen misafirle de çok güzel duygularini dile getiriyor. Bizim için Medine’miz bir tane. O benim çiçegim” dedi.

Medine’nin ailesi için oldugu gibi kendileri için de bir cevher oldugunun altini çizen Yilmaz, “Medine’nin annesi de biz ilk geldigimizde özel çocugunun farkinda degildi. O da içine kapanikti. Biz geldikten sonra o da sosyallesti. O da Medine gibi bir degerin elinde oldugunu biz geldikten sonra farkinda vardi. Gerçekten elinde çok güzel bir cevher var. O bizim hem dünyaligimiz hem de cennetligimiz” seklinde konustu.



“Büyüklerimizin de ziyaretlerini bekliyorum”

Evine daha çok misafir bekledigini ifade eden Medine ise Rize Belediye Baskani Rahmi Metin’in kendisini ziyaret ettigini ve bundan çok mutlu oldugunu dile getirerek “Belediye Baskanimiz beni ziyarete gelmisti. Çok mutlu olmustum. Diger büyüklerimizin de ziyaretlerini bekliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile