Özel Çocuklar, Kendi Elleriyle Yaptiklari Asureyi Dagitti

Özel Çocuklar, Kendi Elleriyle Yaptiklari Asureyi Dagitti

Meram’da Down Sendromlu Bireyler Yasam Destek Merkezi’nin (DOSD) özel çocuklari, anlamli ve renkli bir etkinlige daha imza atti. Asure Günü dolayisiyla mutfaga girip asçi önlüklerini giyen özel çocuklar, kendi elleriyle asure pisirdiler. Çocuklar, özenle süsledikleri asureleri, arkadaslarina, ögretmenlerine, ailelerine ve komsularina dagitti.

Meram’da Down Sendromlu Bireyler Yasam Destek Merkezi (DOSD) anlamli ve renkli bir etkinlige daha ev sahipligi yapti. Merkezin özel ögrencileri, Asure Günü dolayisiyla asçi önlüklerini giyip mutfaga girdiler. Önce sabirla malzemeleri hazirlayan özel çocuklar daha sonra asureyi pisirip istedikleri gibi özenle süslediler. Özel çocuklar, lezzetine önce kendilerinin baktigi asureyi, arkadaslari, aileleri, ögretmenleri ve DOSD Meram’in komsulari ile paylasti.

“Çocuklarimiz sayesinde Asure Günü’nün ruhuna uygun bir gün yasadik”

Tüm Türkiye’de oldugu gibi DOSD’un ögrencileri, aileleri, ögretmenleri ve dernek yöneticileri olarak asure gününü unutmadiklarini ifade eden Meram Down Sendromlu Bireyler Yasam Dernegi Baskani Mehmet Munlafalioglu, “Özel çocuklarimiz, kendi elleriyle yaptiklari asureleri bizlere bizzat kendileri ikram ettiler. Onlarin sayesinde Asure Günü’nün maneviyatina, ruhuna ve lezzetine uygun bir gün yasadik. Bizlere yasattiklari bu sevinç için tüm çocuklarimi kutluyor ve her birine ayri ayri tesekkür ediyorum” diye konustu.

Özel ögrencilerin velilerinden Sefanur Simay Sekerci de, çocugunun bir yildir merkezin ögrencisi oldugunu belirterek, “Muharrem ayinin onuncu günü yapilan, birlik ve bereketin simgesi olan Asure Günü’ne çocuklarimizin da dahil olmasi biz ve çocuklarimiz için de çok sevindirici oldu. Bunun onlarin egitiminde de çok önemli oldugunu düsünüyorum” dedi.



“Bu etkinlikle onlarin günlük yasamlarina da dokunmus olduk”

Meram Down Sendromlu Bireyler Yasam Destek Merkezi’nin akademik danismanlarindan Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Ögretim Bölümü Ögretim Üyesi Dr. Fatih Koçak, merkezde ögrencilerin gelisimini takip ettiklerini, ögretmenlere hizmet içi, ailelere de toplum yararina egitimler verdiklerini kaydederek, “Bugün asureyi ögrencilerimizin yapmis olmasindan dolayi çok mutlu olduk. Onlar için de bizim için de çok keyifliydi. Bu sayede günlük yasamlarina bir dokunus yapmis olduk. Bu tür etkinlikler onlarin hem kendilerine olan özgüvenlerini gelistirir hem kendini izleme ve yönetme becerileri ile is birligi becerilerini artirir hem de kas gelisimlerine olumlu katki saglar. Günlük yasamlarina katki sunacak böyle etkinliklerin artirilmasinin büyük yarari oldugunu düsünüyoruz” seklinde konustu.



“Kültür, ortam, zaman ve deger farkindaligini da içine alan bir etkinlik oldu”

Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Egitim Bölümü Ögretim Üyesi Dr. Süleyman Aslantas da bu etkinligi sadece bir asure etkinligi degil bir sosyal etkinlik olarak gördüklerini kaydetti.

Etkinlik bünyesinde asure yapimindan kaynaklanan motor becerilerinin gelisimi, sosyal ve is birligi becerileri bulundugunu belirten Dr. Süleyman Aslantas, “Tüm bunlarla birlikte burada kültür, ortam, zaman ve deger farkindaligini da içine alan bir etkinlik oldu. Özel çocuklarimizin gelisimi açisindan onlarin bulunduklari ortama adapte olarak ögrendiklerini genellemesi açisindan da önemli görüyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile