Özel Çocuklar, Veteranlara Karsi

Özel Çocuklar, Veteranlara Karsi

Yozgat’in Sorgun ilçesinde down sendromlu ve otizmli özel çocuklar futbol maçi için sahaya çikti.

Sorgun Belediyesi Ilyas Arslan Kültür Merkezi’nde özel egitim alan down sendromlu ve otizmli çocuklar, Sorgun Belediyesi ve Gençlik Spor Ilçe Müdürlügü organizesinde düzenlenen etkinlik kapsaminda Sorgun Veteranlar takimi ile ilçe stadyumunda gösteri maçi yapti.

Sorgun Veteranlar takimi ile el ele sahaya çikan özel çocuklar, sosyal ve kültürel alanda gösterdikleri hünerlerini bu sefer yesil sahaya yansitti ve karsilasmayi kazanabilmek için ter döktü.

“Farklisiniz, farkindayiz” yazili forma ile sahaya çikan özel çocuklar, mücadele hirslari ve estetik hareketleriyle dikkat çekerken, maçi da kazanmayi bildi. Çocuklari, aileleri de yalniz birakmadi.

Sorgun Belediye Baskan Yardimcisi Kadir Kaygusuz, Ilçe Milli Egitim Müdürü Musa Öcal ve Sorgun Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Levent Tunçer maç sonu özel çocuklari tebrik ederek, çesitli hediyeler verdi.

Futbol oynamanin keyfini yasayan çocuklar, maç sonu mutluluklarini dile getirirken, Sorgun Veteranlar takimi oyuncusu Fatih Demir de, “Bu çocuklar bizim her seyimiz. Toplumda farkindalik olusturmak için çocuklarimizla maç düzenledik. Çok eglendik. Çocuklarimizin mutlulugu her seye degerdi. Biz de onlar kadar mutlu olduk” dedi.

Sorgun Veteranlar takimi oyuncusu Salih Öksüz ise, “Biz onlarla maç yaptigimiz için daha mutlu olduk. Onlar da toplumun bir parçasi, bizim canlarimiz. Her sey onlar için. Ben yillardir futbol oynuyorum ilk kez bu kadar mutlu oldum, eglendik, mutlu olduk ve yenildik” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile