Özel Çocuklara 'QR Kodlu' Koruma

Özel Çocuklara 'QR Kodlu' Koruma

Kayseri’de bir özel egitim uygulama okulundaki engelli ögrenciler için okutuldugunda ögrenci ve velilerinin bilgilerinin bulundugu QR kodlu bileklik tasarlandi.

Kayseri’de 1. kademe agir derece otizmli ve zihinsel engelli ögrencilerin egitim aldigi Özkar Özel Egitim Uygulama Okulu’nda gelistirilen proje, velileri sevindirdi. Okutuldugunda ögrenci ve okul bilgileri ile veli numarasinin ögrenildigi QR kod bulunan bileklik tasarlayan okul, her ögrencisine bu bilekliklerden verdi. Özkar Özel Egitim Uygulama Okulu Müdürü Bülent Köseoglu, “Okulumuzda, özel ögrencilerimizin sosyal ortamlarda kaybolma riskine karsi ailelerin o panik halini önleme adina QR kodlu akilli bileklik tasarladik. Bu bizim TÜBITAK 4006 bilim projesinde gelistirdigimiz projelerden bir tanesi. Gerçekten çok islevsel bir proje oldugunu düsünüyoruz. Bunun kaniti da TÜBITAK tarafindan onaylanmasi. Gelen misafirlerimiz de projeyi çok begendiler. Kayseri’deki bir STK’miz da bunu bedelsiz olarak çogaltacagini ve bunu çocuklara bedelsiz olarak verecegini söylemisti. Bunu yaptik ve bütün çocuklarimiz için bu bileklikler hazirlandi. Ögrencilerimizin bileklerine takacagiz ve evlerine gönderecegiz. Kullanimini da velilerimize anlatacagiz. Normal bir saat seklinde tasarlandi. Çocugumuz herhangi bir yerde kayboldugu zaman, vatandasimiz buldugunda akilli telefonlari ile QR kod kismini okuttuklari zaman okulumuzun ismi, adresi, velinin ve çocugun ismi ve velinin cep telefonu numarasina varana kadar bütün bilgiler çikmaktadir. Sosyal sorumluluk ve insanlik nami adina bu telefonu çevirdiginde bu çocugumuzu buldugunu söyleyecek" ifadelerini kullandi.

Köseoglu, bu projenin diger okullara da örnek olacagini söyleyerek, "Bunun ülkemizde yayginlastirilmasini bekliyoruz. Özel çocuklarimizin hayatini kolaylastiracak bir adim olarak düsünüyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile