(Özel) Çöl Sicaklarinda Klimali Pazar Büyük Ilgi Görüyor

(Özel) Çöl Sicaklarinda Klimali Pazar Büyük Ilgi Görüyor

Balikesir il genelinde çöl sicaklari ile birlikte mevsim normallerinin 10 derece üzerine çikan hava sicakliklari hayati olumsuz etkilerken; Havran ilçesinde kurulan Cuma Pazar’i iklimlendirme sistemi ile serin bir ortamda vatandaslara hizmet veriyor.

Balikesir’in Edremit körfezinde sicakliklar 42 dereceye kadar çikarken vatandaslar evlerinde oturmayi tercih ediyor. Havran ilçesinde ise kapali pazar yerine kurulan iklimlendirme sistemi ile vatandaslara serin bir ortamda pazar alis verisi yapmak imkani sunuluyor. Yapilan sistem ile mevcut sicaklik 10 derece kadar asagiya düsürülebiliyor. Vatandaslar serin bir ortamda pazar yaparken, esnafta sicakliklarin sebze ve meyvelere bu sistem sayesinde zarar vermedigini ifade ediyorlar.

Havran Sebze ve Meyveciler Esnaf Odasi Baskani Murat Hançer göreve geldikleri günlerde planlamaya basladiklari bu sistemi Havran Belediyesi destegi ile pazar yerine kazandirdiklarini ifade etti.

Vatandaslarin bu çöl sicaklarinda hep pazar alisverisi yaptiklarini hemde serinlediklerini iade eden Hançer tüm bölge halkini ucuz ve serin Havran Pazari’na alisveris yapmaya davet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile