Özel Düztepe Yaşam Hastanesi’nde 'bel Fıtığı'Anlatıldı

Özel Düztepe Yaşam Hastanesi’nde 'bel Fıtığı'Anlatıldı

Verdiği sağlık hizmetleri ile adından sıkça söz ettiren Özel Düztepe Yaşam Hastanesi, hastanede vatandaşlara bilgilendirme seminerlerine ara vermeden devam ediyor.


Özel Düztepe Yaşam Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Mustafa Nevzat Firidin, hastane toplantı salonunda düzenlenen seminerde, vatandaşlara bel fıtığı hakkında bilgiler verdi. Firidin, seminerde; bel fıtığı kimlerde ve hangi durumlarda görülür, bel fıtığı nüks edebilir mi, bel fıtığından nasıl korunulur, her bel ağrısı bel fıtığı mıdır konu başlıkları altında katılımcıları bilgilendirdi.

Firidin, birtakım bel rahatsızlığı bulunan hastaların kendilerine önerilen ‘sert zeminde yatın’ uyarısını yanlış algıladıklarını ve tahta zemin üzerinde yattıklarını belirterek bunun yanlış bir uygulama olduğunu söyledi.

Firidin, “Dinlenmede tabu haline gelen bir öneri sert yatak önerisidir. Sert yataktan kastedilen, üzerine yatmakla şekli bozulmayan, vücudun şeklini alabilen yatakların kullanılmasıdır. Bazı vatandaşlarımız bunu yanlış algılıyorlar. Bu nedenle özellikle sert bir zeminin istirahat amacıyla yaratılması gerekli değildir. Hastanın rahat ettiği pozisyon en iyi yatma pozisyonudur, özellikle dizlerin kırılması araya bir yastık konması da ağrıyı azaltır” dedi.

“Aşırı kiloluluk bel fıtığının en sık nedenidir” diyen Firidin, “Vücudumuzun ağırlığını omurgamız tasır. Omurganın esnekliğini sağlayan ve bir tür destek yastığı olarak görev gören disklerin aşırı baskıya maruz kalması, deforme olmasına ve şeklinin bozulmasına yol açar. Normal şeklini kaybederek dışarıya doğru kabaran, fıtıklaşan disk, baskı yaptığı sinirin fonksiyonlarını etkileyerek değişik belirti ve bulgulara neden olur. Gebelikte de vücudun ağırlık merkezinin öne doğru yer değiştirmesi omurgaya ek yük binmesine neden olur” ifadelerini kullandı.

Firidin, ayrıca sigaranın, aşırı hareketsizliğin ve masa başı işlerin bel fıtığını tetiklediğini de sözlerine ekledi. Opr. Dr. Mustafa Nevzat Firidin’in sunumunun ardından seminer soru cevap şeklinde sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile