'Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Materyal Ve Etkinlik Yarışması'

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen yarışmanın ödülleri sahiplerini buldu Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili: 'Bu yarışmayı aynı zamanda özel eğitim alanıyla ilgili ArGe çalışması olarak görüyoruz. Geçen yıl yapılan yarışmada ödül alan eserlerimizin üretimini yaparak okullara gönderiyoruz'

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen "3. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal ve Etkinlik Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce "Fikirler yarışsın, engeller aşılsın" sloganıyla düzenlenen "3. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal ve Etkinlik Yarışması"nın ödül töreni yapıldı.

Törende konuşan MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, yarışmanın özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere yönelik yaratıcı materyal ve etkinliklerin oluşturulmasında, önemli katkılar sağladığını belirtti.

Engelli bireylerin sorumluluğunun ailelerin yanı sıra topluma da ait olduğunu söyleyen Bilgili, "Engelli bir çocuğa sahip olma ailenin de toplumun da bir anlamda kaderidir. Bu yüzden de sorumluluğumuz ortaktır." dedi.

Bilgili, Türkiye'de kaynaştırma, bütünleştirme yoluyla 300 bin ve özel eğitim okullarında ise 52 bin öğrencinin eğitim gördüğünü aktararak, "Engellilik hali, eğitimde kreatif ve özel materyaller bulundurmayı zorunlu kılıyor. Genel Müdürlüğümüzün ilk kez 2016'da düzenlediği özel materyal ve etkinlik yarışması sayesinde öğrencilerimiz sınıflarında özgün ve işlevsel materyaller ile tanıştı." diye konuştu.

Bu yıl "rehberlik hizmetleri" alanı ekledikleri yarışmanın, kapsamı ve içeriğini de zenginleştirdiklerini kaydeden Bilgili, "Yarışmaya bu yıl bin 416 ürün adına başvuru yapıldı. Bugün bunların içinden, özel eğitim alanı materyal kategorisinde 24, etkinlik kategorisinde 10, rehberlik hizmetleri alanı etkinlik kategorisinde de 15 olmak üzere 49 ürün ödül alacak." bilgisini paylaştı.

Bilgili, materyal ve etkinliklerin özel eğitim ve rehberlik hizmetlerine değer katacağını ve çalışmaların niteliğini artıracağını dile getirerek, "Bu yarışmayı aynı zamanda özel eğitim alanıyla ilgili Ar-Ge çalışması olarak görüyoruz. Geçen yıl yapılan yarışmada ödül alan eserlerimizin üretimini yaparak okullara gönderiyoruz. Bu materyalleri anlamlı bir şekilde Bolu'daki cezaevinde bulunan kader mahkumlarıyla, İskitler Meslek Lisesi'ndeki öğrenci ve öğretmenlerle birlikte yaptık. Şimdi 50 kamyon materyal sevkıyat için hazır bekliyor." ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar devlet desteğiyle düzenlenen yarışmayı, gelecek yıllarda sponsorlar aracılığıyla devam ettirmek istediklerini söyleyen Bilgili, sponsor olabilecek firmaları yarışmaya destek vermeye çağırdı.

Bilgili, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, uzun yıllar sürmesini diledi.

- Ödüller

Yarışmada, her kategorinin birincilerine 10 bin, ikincilerine 7 bin 500, üçüncülerine ise 5 bin lira ödül verildi.

Özel eğitim alanı etkinlik kategorisinde birinciliği "Down Efe" adlı etkinlikle Ali Erbay, ikinciliği "Meslekleri Öğreniyorum" ile Neslihan Güngör aldı. Deniz Seyhan ise "Mancınık" adlı etkinlikle üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Özel eğitim alanı materyal kategorisinin birincisi "Matematik Dünyası" adlı materyalle Funda Polat olurken, ikinciliği "Hecelerden Kelimelere" ile Elif Özmen, üçüncülüğü "Ritmik Sayma Tahtası" ile Bayram Coşkun aldı.

Rehberlik hizmetleri alanı etkinlik kategorisinde "Öfkem Beni Yönetemez, Ben Öfkemi Yönetirim" adlı etkinlikle Büşra Batımor birinciliğe layık görülürken, "Yaratıcı Drama" ile Berna Haliloğlu ikinci, "Ben Ne Hissediyorum" ile İdris Gündüzalp üçüncü oldu.

Törende, farklı okullardan gelen engelli öğrenciler çeşitli gösteriler sundu. Geçen yıllarda Ar-Ge çalışmaları yapılan ürünler de tören salonunun girişindeki stantlarda sergilendi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile