Özel Ergin İlköğretim Okulu öğrencileri Hattuşaş'ı gezdi

Özel Ergin İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler zümre öğretmenleri ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik, Çorum'un Boğazkale ilçesinde yer alan Hattuşaş'a bir

Özel Ergin İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler zümre öğretmenleri ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik, Çorum'un Boğazkale ilçesinde yer alan Hattuşaş'a bir gezi düzenledi.

Gezi ile ilgili açıklama yapan Özel Ergin İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hatice Kaplan, bu gibi gezilerin öğrenciler açısından son derece önemli olduğunu belirterek, "Anadolu medeniyetleri konularımızdan biri Hititlerin başkenti Hattuşaş'tır. Yaptığımız gezide Hititler ve yaşayışları ile ilgili farklı bilgilere ulaştık. Hititlerin başkentini tanımış olduk. Yaşadığımız topraklardaki tarihe şahitlik etmiş olduk." dedi.

Öğrenciler, geziden çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Medeniyete başkentlik yapmış Hititlerin başkentini, Hattuşaş'ı tanımış olduk. Oldukça güzel ve eğlenceli geçti. O dönemde insanlar nasıl o koca koca kayaları delerek böylesine güzel eserler yapmışlar. Bize bu imkanı sağlayan okul yönetimine ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz." dedi.

Okul Müdürü Ali Acar da eğitim adına sosyal etkinliklere büyük önem verdiklerine dikkat çekerek, "Özel Ergin İlköğretim Okulu, eğitimin yanı sıra kültürel etkinliklere her zaman önem vermiştir. Eğitimin sadece öğrencilere evden okula, okuldan eve gitmesiyle verilmesi mümkün değildir. Biz okul olarak, sosyal etkinliklerin öğrencilerimize çok yarar sağladığını biliyoruz. Öğrencilerimizin derslerinde ve sınavlarda almış oldukları başarılar da bunun doğru olduğunu ortaya koyuyor. İnşallah bu tür etkinliklerimiz her zaman devam edecektir." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile