(ÖZEL) Eskisehir'de Nisan Ayinda Kar Sürprizi

(ÖZEL) Eskisehir'de Nisan Ayinda Kar Sürprizi

Eskisehir’i etkisi altina alan soguk hava sebebi ile yüksek kesimlerde görülen kar yagisi havadan görüntülendi.

Tepebasi Ilçesi’ne bagli Yarimca Mahallesi’nin yüksek kesimlerine gece saatlerinde kar yagdi. Eskisehir-Saricakaya karayolu üzerinde bulunan Yarimca Mahallesi’de tarim arazilerinin, evlerin, agaçlarin ve yollarin üzerini karla kapli gören vatandaslar hayret etti. Nisan ayinin son günlerinde yaklasik bin 700 rakimda yasanan kar yagisi, dron ile havadan görüntülendi. Vatandaslari sasirtan kar yagisi, mevsimsel degisimlerin etkisini bir kez daha gözler önüne sermis oldu.

“Manzaramiz çok güzel”

Kar yagisinin bereket oldugunu söyleyen mahalle sakini Halil Seçkin, “Kar yagdi çok güzel, manzaramiz çok güzel. Geçtigimiz günler de yagmur da çok güzel yagdi. Hep bu aylar da yagis alir ama kar yagisi nadiren olur. Bazi yillar Nisan ayinda kar yagdigi oluyor. Köyümüzde don olayi yok Allah’a sükür. Ama çiçek açan meyve agaçlarini biraz vurdu. Yagislardan memnunuz, bereket oluyor” dedi.



“Sobamiz sürekli yaniyor”

Nisan ayi olmasina ragmen evdeki sobayi hiç söndürmediklerini belirten Asiye Seçkin “Iyi güzel ama çok soguk. Sobamiz sürekli yaniyor, hiç sönmüyor. Iki üç gün önce havalar biraz isindi ama ondan sonra hep yagmur yagdi. Bereketten memnunum, insallah bu sene çok güzel olacak. Hava eksi derecede gibi, öyle hissediliyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile