(Özel) Fotograf Tutkunlari Dolunayin En Güzel Halini Görüntüledi

(Özel) Fotograf Tutkunlari Dolunayin En Güzel Halini Görüntüledi

Bayburt’ta aksam saatlerinde ortaya çikan dolunay, fotograf tutkunlarinin gözdesi oldu. Dolunayin en güzel hali önüne at, bayrak, okçu gibi objeler koyularak çekildi.



Dolunayin önüne at, bayrak, okçu gibi objeler koyarak, dolunayi Aslandagi piknik alanindan farkli açilardan görüntüleyen fotograf tutkunlari, seyrine doyumsuz görüntüler çekti. Uzun zamandir hobi olarak fotograf sanatiyla ugrastigini dile getiren Mustafa Faruk, "Su an Bayburt’un zirvelerinde muhtesem bir görsellik olusturmak adina burada, bu sogukta güzel kareler yakalamak için mücadele ediyoruz" seklinde konustu.

Geleneksel Türk sporlarindan olan cirit ve okçulugu ön plana çikararak çekimler yapan Faruk, fotografçilikta kullanilan yigin kavramini ele alarak, dolunayin içerisinde canli unsurlari varmisçasina fotograflar çekti. Bayburt Üniversitesi ögrencilerinin de aralarinda bulundugu ekip, soguga ve dik tepeye aldiris etmeden, dolunayin en güzel halini görüntülemek için çaba sarf etti.

Ayin hareketlerinin dolunayi görüntülemede önemli bir yere sahip oldugunu belirten Faruk, "Bugünün özelligi su, ayin dogusunun günesin batisina en yakin oldugu gün bugün oldugu için biz bugünü tercih ettik. Konum olarak Aslandagi dedigimiz alan yükseklik olarak dolunayi görüntülemek için harika bir yer. Her seyi hesapladik, dolunay karsi dagdan doguyor, biz onun karsisindaki daga geçerek böyle güzel görüntüler çektik" dedi.

Kullanilan figürlerin sehrin ve ülkenin önemli degerlerinden bazilari oldugunu söyleyen Faruk, "Kullandigimiz bayrak, at, okçu gibi figürler sehrimizin ve ülkemizin görsel temsili adina, görsel hafizasi adina önemli detaylar, bu vesileyle muhtesem görüntüler elde ettik" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile