Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne ait gençlik merkezinde gençlerle bulusmasinda, sorulara içten cevaplar verdi. Yilmaz, ilk soruda "Hayatta yapmaniz gereken büyük taslar, asli görevlerimiz var" ifadelerini kullanarak, sözlerine söyle devam etti: "Nasil gençlik istiyorsunuz dediginizde hiçbir seyi iskalamayin. Hayatinizin önemli taslarini iyi belirleyin. Bir profesörün hep anlatilan hikayesi var mutlaka benden önce hocalariniz da anlatmistir. Ilkokulu bitirmeden üniversite gidilmiyor. Üniversite okunmadan yüksek lisans yapilmiyor, uzmanlik yapilmiyor."
Baskan Yilmaz’a Z kusagiyla ilgili soru gelirken, "Z kusagi olmak isterdim" diyen Yilmaz, "Genç olmak vardi, genç olmak ister miydiniz sorusuna ’evet isterdim tabi ki.’ Simdi bazen bilim insanlari konusuyor. Z kusagi yok. Kimisi de diyor var. Aslinda her zamanki gibi simdi sunun biz 82 dogumlulara kadar olan arkadas. Hayati, anlayis, kavrayis ve beklenti sekilleri farkliydi. Nedir o? Biri bunu yapamazsin dediginde sorgulamaktan ziyade örnek almaya çalisiyorum. Çok seçen yok kitliklar vardi. Ama 82’den sonra devlet politikasini degistirdi. Turgut Özal diye bir Basbakan vardi. Avrupa Birligi anlasmalari yapti. Bu degisimi en iyi anlayan insanlar. Benim dogum yerim Almanya. Almanya’da yedi yasina kadar kaldim. geldigimde kültür soku yasadim. Yani yedi yasina kadar insan neden yasar diye soru akliniza gelebilir. O zaman is de vardi Almanya’da. Büyük marketler vardi, çok kanal sayisi vardi. Türkiye’ye geldik. Saat onda televizyon Istiklal Marsi’yla açiliyor. Her yerde ihtiyaçlarinizi karsilayacaginiz yerler yoktu. Simdi bu da bulunca yetin kavrami getiriyor. Ama su anda yani gençlerimiz, dogal insan hakki olan, seçme hakkini kullanabiliyor. Bu da farkli bir sey yani. Çalisacagin yeri seçebiliyorsun, gidecegin okulu seçebiliyorsun. Emek külfet dengesi içinde o bolluk, bereket seçenek. Sizin düsünce tarzinizi degistiriyor. Ben de mesela öyle bir dönemde yetismek yerine bu kadar seçenegin çok oldugu ama simdiki aklim da olsa çok iyi olurdu yani" dedi.
Baskanin büyük bir ilgiyle cevapladigi sorular sonrasinda Baskan, gençlere Uludag ve Çanakkale gezisi sözü verdi. Büyük bir sevinçle karsilanan bu gezi sözleri üzerine Baskan Yilmaz’a tesekkürlerini ileten gençler, memnuniyetlerini belirttiler. Baskan Yilmaz gençlere tesekkür ederek salondan ayrildi.
Sara Çetinkaya’nin moderatörlük yaptigi etkinlikte Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu da gençlere spor yatirimlarinin sürecegi müjdesini verdi.
(Özel) Gençler Yücel Hocalariyla Bulustu
Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, gençlerle oldukça yüksek enerjili, bol muhabbetli bir bulusma gerçeklestirdi.



















