Özel Gereksinimli Bireyler, Dünya Engelliler Günü'nde Anitkabir'i Ziyaret Etti

Özel Gereksinimli Bireyler, Dünya Engelliler Günü'nde Anitkabir'i Ziyaret Etti

Özel gereksinimli bireyler, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla Anitkabir ziyaretinde bulustu.



Ankara’da yasayan özel gereksinimli bireyler, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla aileleriyle birlikte Anitkabir ziyaretinde bir araya geldi. Özel Özel Egitim Dernekleri Federasyonu öncülügünde gerçeklestirilen ziyarette Federasyon Istisare Kurulu Baskani Sebahattin Yildiz, Atatürk’ün mozolesine çelenk birakti. Baskan Yildiz, Türkiye’nin engellilerle ilgili çok yol kat ettigini ifade ederek, “Önümüzde daha çok almamiz gereken yollar var. 7 engel grubunda bütün engeller gruplarina hizmet veren kurumlarimizla su anda Türkiye genelinde 500 bin çocuga hizmet vermekteyiz. Bugünün farkindalik yaratilmasi için olusturulmus bir gün. Engellilerimizin sadece bugün degil de her gün hatirlanmasi lazim. Toplumda her katmanda bu insanlarla birlikte yasiyoruz. Bu insanlarimizin da unutulmamasini istiyoruz çünkü bunlar bizim parçamiz toplumumuzun bir parçasi biz onlarla, onlarla bir bütünüz. Toplumdan ayirt edilmeden birlik beraberlik içerisinde bu insanlarla yasamamiz gerektigini düsünüyorum” diye konustu.



Özel gereksinimli bireylerden olan Ömer Özsari, “Bugün benim ve benim gibi arkadaslarimin günü. 3 Aralik Dünya Engelliler Günü. Varligimizi sadece bugün degil, her zaman hissetmenizi istiyoruz. Günümüz kutlu olsun” dedi.



Ömer Özsari’nin annesi olan Songül Güçlü, Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin aileler ve çocuklari için ait olduklari ve kendilerini iyi hissettikleri yerler oldugunu dile getirerek “Çünkü toplumda çogu çocuk dislaniyor ama bu merkezde tam aksi onlari topluma kazandirmak için büyük çaba gösteriliyor. Devletimizin çocuklarimiza, ailelilere, Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezlerine destegi için tesekkür ederim. Bu destegin daha da güçlenmesini, artmasini, bizde daha çok sahip çikmalarini istiyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile