Özel Gereksinimli Çocuklar Tarihe Yolculuk Yapti

Özel Gereksinimli Çocuklar Tarihe Yolculuk Yapti

Van Büyüksehir Belediyesince ‘Özeliz Her Yerdeyiz’ sloganiyla düzenlenen yaz etkinlikleriyle özel gereksinimli çocuklar, Van Müzesi’ni gezerek tarihe yolculuk yapti.

Özel gereksinimli çocuklar ve ailelerinin sosyal ve kültürel etkinliklere daha fazla katilimlarini saglamak amaciyla Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi ile Il Milli Egitim Müdürlügü isbirliginde düzenlenen yaz etkinlikleri sürüyor. Geçen hafta Kültür Parki’nda düzenlenen müzik söleniyle baslayan etkinlikler, bu hafta müze ziyareti ile devam etti. Rehabilitasyon merkezinde gelen çok sayida özel gereksinimli çocuk ve aileleri tarihe yolculuk yapti. Müzedeki eserleri büyük bir ilgiyle inceleyen çocuklara rehber ögretmenleri eserlerle ilgili bilgiler verdi.

Down sendromlu torunu ile birlikte ilk defa müzeyi gezdigini anlatan Yazgül Akyürek, “Tarihi eserleri görme sansimiz oldu. Her sey çok güzeldi. Bizlere deger verilmesi bizi sevindirdi. Bize bu imkani sunan Van Büyüksehir Belediyesi ve Il Milli Egitim Müdürlügüne tesekkür ediyoruz” dedi.

Yapilan etkinlikle tarihe yolculuk yaptiklarini anlatan Ebubekir Benek ise “Gelecegimize isik tutan tarihi eserleri inceledik. Tarihimizi ögrenme sansimiz oldu. Mutlu olduk. Kendimizi özel hissettik. Insallah bu tür aktiviteler devam eder. Bu sayede ilimizin tarihini daha iyi ögrenmis oluruz. Emegi geçenlere tesekkür ederim” diye konustu.

Etkinlik, müze gezisi sonrasi verilen ikramlar ve çekilen hatira fotograflari ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile