(özel Haber) Azer Bülbül'ün Vefatı İzmirli Sanatçıları Yasa Boğdu

(özel Haber) Azer Bülbül'ün Vefatı İzmirli Sanatçıları Yasa Boğdu

Sahne programı için Antalya`da bulunan sanatçı Azer Bülbül`ün kaldığı otel odasında 43 yaşında son bulan hayatı, İzmir`de bulunan sanatçı dostlarını da yasa boğdu.

Antalya`daki bir otelin dördüncü katındaki odasında ölü olarak bulunduğu belirtilen arabesk-fantezi kategorisinin güçlü temsilcilerinden sanatçı Azer Bülbül`ün ölümü, sanat camiasının İzmirli temsilcilerinde de üzüntüyle karşılandı. Sanatçının Antalya`dan ulaşan ölüm haberinin kendilerinde şok etkisi oluşturduğunu ifade eden İzmirli şairler ve ses sanatçıları, Azer Bülbül`ün kendisine özgü misyonu olduğunu ve taklitleri yapılan değerli bir sanatçı olduğunu belirttiler. Yıllardır İzmir`in çeşitlimekanlarında sahne alan ve sosyal projelerle de adını duyuran Mikrop lakaplı sanatçı Hikmet Durmuş, Bülbül`ün ölüm haberinin kendisini derinden sarstığını dile getirerek üzüntüsünü şu sözler ile paylaştı: "Bir sanatçı büyüğümüzü, ağabeyimizi kaybetmek öncelikle ailesini, yakınlarını ve sevenlerini üzmüştür, bizi de derinden etkilemiştir. Azer Bülbül, ciddi anlamda iyi yürekli bir insandı. Geçtiğimiz günlerde kendisi ile yaptığım telefon görüşmesinde önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz Vanlı depremzelere moral gecesi etkinliğine seve seve kalıcağını belirtmişti. Ölümü, arabesk fantezi müzik dalında yara almıştır.Çünkü biz O`nu kendisine has duruşu, titremesiyle sevdik Azer Bülbül taklitleri yapılan,bir sanatçıydı. Bu durumda ahde vefanın önemini birkez daha anlamamız gerekiyor. Sevdiğimiz değerli insanların ölümünde ilk günler çok ağlıyor ve üzülüyoruz ama sonradan unutuyoruz. Önemli olan unutmadan bu değerlere sahip çıkabilmek." İzmirli sanatçı Ersin Kuşkanat ise, "Kim söylese şaka zannettim. Önce inanamadım, ihtimal bile veremedim. Ama haberlerde okuduktan sonra büyük bir üzüntü yaşadım. Azer Bülbül, Türkiye`de uzun yıllardır titremesi ile tanınan güçlü bir ses. İzmir`de de geniş bir kitlesi vardı. Bülbül`ün O`nun 25 yıllık arkadaşını telefondan aradım, üzüntüsünden dolayı konuşamıyordu. İnsanlara ölümün ne zaman geleceği belli olmaz. Münir Özkul hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Önemli olan sanatçılarımıza yaşamlarındagereken değeri vermektir" dedi.

Şair Babacan Pesenkurdu da Azer Bülbül`ü yakından tanıma şansı elde ettiğini ancak ölüm haberinin kendisinde de üzüntü oluşturduğunu dile getirdi. Sanatçı son olarak İzmir`e geçtiğimiz yıl Kasım ayında yakın dostu Hayri Küçük`ün davetlisi olarak Karabağlar Müzisyenler Derneği`ni ziyaret amaçlı gelmiş, dernek üyeleri ile birlikte müzik tecrübelerini paylaşmıştı. 43 yaşında hayatını kaybeden Azer Bülbül, 2012 yılında çıkardığı `Duygularım` isimli albümü ile yaklaşık 20 albüme imza atmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile