Kuyudan çekilen sağlıksız suyu içmek zorunda kalan mahalle halkı, hastalık tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesine bağlı Vakıf Mahallesi 5. Aksu Sokak’ta yaşayan yaklaşık 30 binaya kaçak olduğu için ne elektrik ne de su veriliyor. Elektrik olmadığı için çocuklar ödevlerini yapamıyor. ‘Elektrik, su istiyoruz. Okumak istiyoruz’ diyen çocuklar, öğretmen, savcı ve doktor olma hayaliyle yaşamaya çalışıyor. Su verilmediği için bölgede bulunan bir kuyudan çekilen su ile hayatlarını devam ettiren mahalle halkı, suyun hastalıkları da beraberinde getirdiğini, elektrik olmadığı için bir diyaliz hastasını kaybettiklerini söyledi.
“DEVLETİMİZ BİZE MERHAMET ETSİN”
Mahalle sakinlerinden Hacı Emmi Karateke (82), çocuklarının Muş’tan Bursa’ya göç ettiklerini belirterek, “Ben onların yanında kalıyorum. Su olmadığı için tuvalete gitmekte zorlanıyorum. Elektriğimiz yok, çok çile çekiyoruz. Su ihtiyacını kuyudan karşılıyoruz. O da bu kadar insana yetişmiyor, hem de içilmiyor. Devletimizin Allah yar ve yardımcısı olsun, bize de biraz merhamet edilsin, biraz bizi de düşünsünler” dedi.
“DİYALİZ HASTASI ELEKTRİK OLMADIĞI İÇİN ÖLDÜ”
Mahalle sakinlerinden Hasan Keser (48) ise, Muş’tan buraya geldiklerini ve 9 yıldan bu yana burada yaşam savaşı verdiklerini ifade ederek şöyle konuştu: “Burada ne elektrik, ne su, ne de alt yapı yok. Bu kadar öğrencimiz 3 kilometre uzaklıktaki Vakıfköy’e okula gidiyor. İmkansız şeylerle yaşıyoruz. Kaymakamlık ve belediyeye gittik, kimse bize olumlu bir mesaj vermedi. Evlerimizin kaçak yapı olması nedeniyle elektrik ve su vermiyorlar. Memleketten kaçıp geldik. Orada evlerimiz yaktılar, yıktılar. Bursa’da da bu rezilliği çekiyoruz. Diyalize bağlı insanlar var, geçenlerde bir diyaliz hastası elektrik olmadığı için hayatını kaybetti. Bize bir umut versin. Elektrik, su, alt yapı getirsinler. Su hayattır, insan hayatı olmazsa ne yapacak.”
Cihan Keser (36) de ne elektrik ne su olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Zaten burada hayat yok. Bizden sonra buraya halı saha tesisi yapıldı. Oraya elektrik, su verdiler, bize vermiyorlar.”
Muharrem Özkılıç (46) da, 2014 yılında Bursa gibi bir yerde elektriksiz, susuz yaşadıklarını belirterek "Mumla evlerimizi aydınlatıyoruz. Suriyelilere, herkese yardım ettiler. Bize bir şey yok. Kaçak yapı olduğu için 'kentsel dönüşüm' olacak diye bize hizmet getirmediler” şeklinde konuştu.
Zeynep, Suat ve Samet Karateke kardeşler ise, “Ödevlerimizi elektrik olmadığı için yapamıyoruz. Öğretmenimiz ödevlerimizi yapamadığımız için kızıyor. Mum ışığında ders çalışmak zorunda kalıyoruz. Elektrik ve suyun evlerimize gelmesini istiyoruz” dediler.
(özel Haber) Bursa’nın Göbeğinde Elektriksiz Susuz Hayat
Bursa’nın göbeğinde, elektriği ve suyu olmayan 30 haneli bir mahallede çocuklar mum ışığında ders çalışıyor.