Deprem esnasında bir lokantada çalışan vatandaşın, depremin şiddetiyle yürüyemediği için emekleyerek kaçması görenleri hayrete düşürdü. Uzmanlar ise bu kaçış şeklinin yapılabilecek en doğru hareket olduğunu açıkladı.
Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi yakınlarında, 24 Mayıs’ta meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem geniş bir alanda hissedilmiş, ilçede birçok binanın hasar görmesine sebep olmuştu. Bölgede depremin artçıları sürerken, ilçeden de deprem anında kaydedilmiş ilginç kamera görüntüleri ortaya çıkıyor. Gökçeada’da bir lokantada güvenlik kamerasına yansıyan görüntü, depremin şiddetini de ortaya koyuyor. Lokantada yemek yiyen müşteriler, sarsıntı başladığı esnada kendilerini dışarıya atıyor. Bu esnada alt katta çalışan bir kadın ise, uyarılar üzerine dışarıya çıkmaya çalışıyor. Ancak depremin şiddetiyle yürüyemeyen kadının yere düştüğü, emekleyerek kaçmaya çalıştığı görülüyor.
İş yeri sahibi Gültekin Erol (41), "Yemek hazırlığımızı yaptık. Servise yeni başlamıştık. Bir müşterimiz gelip yemek istedi. Tam o sırada sarsıntıyı hissederek beni uyardı. Ben de müşterilere dönerek ‘Deprem oluyor, boşaltın’ dedim. Hepimiz dışarı çıktık. O esnada, çalışanlarımızdan birisi, kız kardeşimin aşağıda olduğunu söyledi.
Ben de dönüp ona bağırdım. Ancak o esnada deprem çok şiddetlenmişti. İnsanların ayakta durması çok zordu. Kız kardeşim aşağıdan yukarı çıktı. O anda ayakta duramadığından dolayı dışarı emekleyerek çıktı. Çok şiddetli bir depremdi. Bu yaşımıza kadar böyle şiddetli bir deprem yaşamadık” dedi
Öte yandan, AFAD ekiplerinin güvenlik kamerası görüntülerini aldığı, ‘Depremden en uygun kaçış şekli’ olarak bunu eğitimlerde kullanılacağı belirtildi.
24 Mayıs Cumartesi günü meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından Ege denizi-Saros Körfezi ve Gökçeada açıklarında 850’nin üzerinde artçı sarsıntı kaydedildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, deprem hareketliliğinin normal olduğunu söyledi.
Perinçek, “Gökçeada ve Kuzey Ege'de oluşan son 20 artçının büyüklüğü 1.8 ile 3.0 arasında değişiyor. Son 24 saatte bütün Türkiye'de olan toplam deprem sayısı 40. 24 Mayıs Gökçeada depreminden sonra ülkemizde son 24 saatte kayıt edilen en düşük sayı. Türkiye'de normal zamanlarda 24 saat içinde olan deprem sayısı 22 ile 45 arasında değişiyor” dedi.
(özel Haber) Depremden Emekleyerek Kaçtı
Ege denizinde 24 Mayıs’ta meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremin artçıları sürerken, bölgede kaydedilen ilginç güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkıyor.