(özel Haber) - İçişleri Bakanı Atalay, Trafik Kazalarında Son 3 Günün Bilançosuyla İlgili Bilgi Verdi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kurban Bayramı'nın ilk 3 gününde yaşanan kazaların sayısının, normal günlerin üzerinde olmadığını vurgulayarak, "Bu bayramda havalar da iyi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kurban Bayramı'nın ilk 3 gününde yaşanan kazaların sayısının, normal günlerin üzerinde olmadığını vurgulayarak, "Bu bayramda havalar da iyi. İklim de müsait. Fazla bir kaza olması beklenmez" dedi.
İçişleri Bakanı Atalay, Kurban Bayramı'nın ilk gününde Ankara'nın Akyurt ilçesine giderek burada kurbanını kesti. Bakan Atalay, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Fethi Akyurt'un evinin bahçesinde kurbanının kesilmesinin ardından bazı partililer ve bölge sakinleriyle birlikte sabah kahvaltısı yaptı ve hazırlanan mangal ve kavurmadan yedi.
İçişleri Bakanı Atalay, her sene kurbanını Ankara'nın farklı bir ilçesinde kestiğini belirterek, dün Akyurt'a gelerek kurbanını seçtiğini, bugün de kestirdiğini söyledi. Kurbanı keserken hissetmek istediği için başında durduğunu anlatan Atalay, bu yıl Kurban Bayramı boyunca Ankara'da olacağını ifade etti.
Bakan Beşir Atalay, trafik kazalarında bayram tatilinin ilk 3 gününün bilançosuyla ilgili de bilgi verdi. Her bayramda trafik kazalarının gündeme geldiğine işaret eden Atalay, trafik kazalarının sadece bayramlarla ilgili olmadığını, genelde Türkiye'de bir sorun alanı olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Bu bayramda geçen 3 günde trafik kazalarının sayısının, normal günlerin üzerinde olmadığına işaret eden Bakan Atalay, "Bayram ortamında trafik kazaları daha fazla gündeme geliyor" diye konuştu.
Dün dört yerde trafik kazası yaşandığını, ikisinin sürücülerin alkollü oluşundan, birinin ise teknik arızadan kaynaklandığını anlatan Atalay, kazalarda genelde sürücü payının çok yüksek olduğunu vurguladı. Atalay şunları söyledi:
"Kazaların olmaması için her tedbir alınıyor. Bu sene yollarda kontrolümüz çok fazla. Trafik polislerimiz bayram tatili yapmıyorlar. Yollarımız daha iyi. Arabaların şartları daha iyi. Hız limitini de 90'dan 110'a çıkardık. Bu hız duble yollar için uygundur. Dolayısıyla artık her şey sürücülerimizin dikkatine kalıyor. Biz çok ısrarla üzerinde duruyoruz, kemer çok önemli. Cep telefonuyla konuşmak son zamanlarda kaza artışında önemli bir faktör. Sigara içilmesi çok önemli bir faktör. Bütün bunlar üzerinde
çalışıyoruz ama yine de maalesef kazaları sıfırlayamıyorsunuz. Son 3 günün rakamları elimizde. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi akşamına kadar olan kazalar. Normal zamanların çok üstünde değil. Bayram ortalamalarını göreceğiz. Uzun bir tatil. Hareketlilik daha fazla. Tatil uzun olunca yola çıkan çok oluyor. Bu kazalar olmasa daha çok sevineceğiz. Bu bayramda havalar da iyi. İklim de müsait. Fazla bir kaza olması beklenmez. Denetimler de iyi. Umarım bundan sonrası iyi geçer."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile