(özel Haber) Kadın Kahvehaneci Erkeklere Taş Çıkartıyor

İzmir’de 3 yıldır kıraathane işletmeciliği yapan Ümmü Bozkurt, “Hiçbir mesleğin kadını erkeği yoktur.

Kadınlar isterlerse her işi başarabilirler” dedi

İzmir’in Bornova ilçesi Özkanlar semtinde 3 yıldır kahvehane işleten Ümmü Bozkurt, servis yaptığı çaylarıyla erkeklere taş çıkartıyor. Yoğunlukla erkeklerin uğrak noktası olan kahvehanede tek başına çay ocağına geçen ve servisinde ikramlarını tam teşekkülü sunduğunu söyleyen Bozkurt, erkeklerin uğraştıkları mesleklerin kadınlar tarafından da icra edilebileceğini belirtti.

Özellikle çayının tadı ve işletmesinin temizliğinden dolayı yoğun müşteri ağırladığını ifade eden Bozkurt, “İlk zamanlar gelenler biraz şaşırıyorlardı fakat, şimdi buradan başka bir yeri tercih etmeyen büyük bir müşteri kitlem var. Bunun nedeni temizliğim ve işyerimin sıcak ortamı” dedi.

Evli ve bir çocuk annesi olan Bozkurt, kadınların iş hayatına atılmalarını tavsiye ederek, “Hiçbir mesleğin kadını erkeği yoktur. Kadınlar isterlerse her işi başarabilirler, yeter ki vakitlerini evde değil dışarıda çalışarak geçirsinler. Burada çay demlemek evde yapmaktan daha iyi. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu

Uşak’ta doğan ve ardından küçük yaşta ailesiyle birlikte yerleştiği Almanya’nın Münih kentinde büyüyen Ümmü Bozkurt, turizm mezunu olduğunu, 1989 yılında İzmir’e tatil amaçlı geldiğinde eşi Halil Bozkurt’la tanıştıktan sonra İzmir’e yerleşmeye karar verdiğini ve uzun bir süre otel müdürlüğü yaptığını da belirtti

Müşteriler ise, bayan kahvehanecinin örnek teşkil ettiğini dile getirerek, sıklıkla mekanı ziyaret ettiklerini söylediler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile