Dr. Burhan Taneli, menisküs yaralanmalarının daha çok erken yaşlarda spordan dolayı ve çeşitli travmalardan dolayı oluştuğunu kaydetti.
Menisküsün yavaş yavaş yıpranarak yırtıldığını ifade eden Dr. Taneli, "Genç yaşta olan menüsküs yırtıklarının travmayla beraber gelen yırtıklardır. Menisküs yırtıklarının belirtileri dizde kitlenme, merdiven çıkarken inerken ağrıların meydana gelmesi, ile başlar tedavi kişinin yaşına göre yapılarak tanı ve kararlar verilir. Menisküs yırtıklarını enselemek için sporcularda dahil olmak üzere dengeli ön adele guruplarının dengeli bir şekilde geliştirilip kuvvetlendirilmesidir. Kuvvetli diz çevresi olan sporcularda menüsküs yırtıklarının olması söz konusu değildir. Kuvvetli adaleler dizin her zaman koruyucusudur. Diz çevresi etrafını güçlendirmek için egzersiz salonları tercih edilmeli" dedi.
Özellikle 40 yaşından sonra kilo artışının menisküs yırtıklarına sebep olduğuna dikkat çeken Dr. Burhan Taneli, menisküs dokusunun dizin içinde yumuşak amartisör görevi yaptığını dile getirdi. Taneli, "Dizin en çok zedelenen dokusu menisküstür. Kilo bunun üzerine etkili olduğu için çok önemlidir. Menisküs hastalarının özellikli kilo almaması gerekir. İleri yaşlarda diz problemlerinin önemli sebeplerinden biri aşırı kilodur" diye konuştu
(özel Haber) Menisküs Hastalarına 'aşırı Kilo' Uyarısı
Elazığ Medical Park Hastanesi'nde görevli ortopedi doktoru Dr. Burhan Taneli, menisküs hastalarının kilo almaması gerektiğine işaret ederek, bu hastalarda ilerki yaşlarda diz problemlerinin oluşabileceğini söyledi.