(özel Haber) Osmancık Belediyesi'nden Alt Yapı Sorununa Köklü Çözüm

Çorum'un en büyük ilçeleri arasında yer alan Osmancık'ta altyapı sorunlarına köklü çözüm getirilmesi için çalışma başlatıldı.

Yerel yönetimlerde belediye hizmetlerinin tanıtımı noktasında önemli bir yere sahip olan üstyapı yerine altyapı yatırımlarına önem veren Osmancık Belediyesi, hazırladığı projenin hayata geçmesi ile birlikte ilçede alt yapı kaynaklı problemlere kalıcı çözüm getirmeye hazırlanıyor. İhlas Haber Ajansı (İHA) Çorum Bölge Müdürü Bülent Özkaleli ve Osmancık Temsilcisi Emrah Akıllı Osmancık Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı çalışmalar
ve hedefleri hakkında İHA'ya açıklamalarda bulundu. Göreve talip olurken ilçenin öncelikli ve temel problemlerini tespit ettiklerini dile getiren Başkan Yazıcı, yapılan çalışmalar sonunda ilçede içme suyu, kanalizasyon, atık su arıtma gibi alt yapı hizmetlerini oluşturan alanlarda sıkıntılar yaşandığını tespit ettiklerini, bu sorunların çözümü için bir dizi plan hazırladıklarını belirtti. Altyapının bir yerleşim alanının olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Yazıcı, "İlk başlarda bunun önemini anlamasak da
zaman geçtikçe karşımıza çıkacak olan sorunlar bunun önemini bize gösterir. Her yağan yağmurda, karda kanalizasyon taşmalarının sebebini anlar ve neden böyle oldu diye kendimize sorarız. Sebebi gayet açık. İşte biz bu sebebi çok iyi bildiğimiz ve bir kentin kent olabilmesi için en önemli şeyin alt yapı olduğunu anladığımız için her şeyi göze alıp ilk önce çalışmalarımıza buradan başladık" dedi.
Osmancık Belediyesi olarak atık su arıtma ve içme suyu projelerinin hazır olduğunu açıklayan Yazıcı, "Alt yapı çalışmalarına başlayınca isale hattını yenilemek için hazırlıklarımızı tamamladık. Çünkü zor bulduğumuz suyumuzu kolay harcamamak hem de insanımıza daha sağlıklı su içirmek istiyoruz. İller Bankası desteğiyle bu projeleri yaptırmamıza rağmen geç kalmasın diye ihaleyi kendimiz yaptık bedelini biz ödedik. İller Bankasının denetimiyle isale hattının değişimlerini yaptık" diye konuştu.
Yazıcı, 13 kilometrelik alanda yapılan değişikle hem kanserojen madde içeren asbestli boruların değiştirildiğini hem de su kayıplarının yüzde 20 oranında önüne geçildiğini, şehir içi şebekesinin de yenilenmesiyle birlikte tasarruf oranın yüzde 50'ye çıkacağını vurguladı. Sertlik oranı 46 olan içme suyunun yapılan çalışmalarının ardından 30 ila 32 seviyesine gerilediğini anlatan Yazıcı, suyun kalitesinde artış olduğuna dikkat çekti.
İsale hattı değişimlerinin yanı sıra ilçeye 2 adet yeni modern su deposu yaptırdıklarını bildiren Yazıcı, mevcut depolarında temizlenerek dış bakımlarının yapıldığını söyledi. Şu anda çeşmelerden akan suyun damacana suyundan daha sağlıklı olduğunu savundu.
Kanalizasyon çalışmaları hakkında da bilgi veren Yazıcı, "Kanalizasyon çalışmaları bir önceki dönem yaptırılmıştı. Ancak İller Bankası'nın önceki nüfus projeksiyonu daha farklı şu anda 90 bin nüfusuna göre yaptırılmış olan kanalizasyon şebekesinin 50 bine göre revize edilmesi için proje hazırlıyoruz. Proje ile ilgili yasal süreç tamamlandığında kanalizasyon, atık su arıtma ve su hatlarının değişimini aynı anda yapacağız" şeklinde açıklamalarda bulundu.
Yazıcı, alt yapı projelerinin tamamlanmasıyla ilçede 15-20 yıl alt yapı sorunu yaşanmayacağının altını çizdi.

OSMANCIK DOĞALGAZA KAVUŞACAK
İlçeyi doğalgaza kavuşturmakta kararlı olduklarını, belediye öncülüğünde başlatılan doğalgaz aboneliği kampanyasının devam ettiğini belirten Yazıcı, ilçedeki siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve halk yatırımın ilçeye kazandırılması için büyük destek verdiğinin altını çizdi. Doğalgaz da abone sayısının bin 761'e ulaştığını açıklayan Yazıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Doğalgazla ilçenin çehresi değişecek. Havası temizlenecek. Çağdaş kent olma yolunda önemli bir adım atılacak. Doğalgaz konusunda kararlıyız. Halkımızda kararını verdi. Hedefimiz 2011 yılı. Ancak gecikme yaşanırsa 2012 yılı 29 Ekim tarihinde ilçeye doğalgaz vererek halkımıza çifte bayram yaşatacağız. Halkımızın, siyasi partilerimizin, sivil toplum örgütlerinin desteği ile bu işi başaracağız."
Seçim vaatleri arasında ilçeye Gençlik ve Spor kompleksi kazandırmak olduğunu hatırlatan Yazıcı, kompleks projesi kapsamında ilçedeki spor salonu yanına sentetik çim saha yaptırdıklarını söyledi. Sentetik çim sahanın yanına tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları, portatif tribün, yürüyüş parkuru ve antrenman sahası yaptıracaklarını belirten Yazıcı, kompleksin yüzde 80-90 oranında tamamlandığını bildirdi. İlçeye bir de güreş eğitim merkezi kazandıracaklarını dile getiren Yazıcı, yapılacak spor
alanları ile birlikte ilçenin spor kompleksine kavuşacağını ifade etti.
Yaz sezonunda 45 bin metrekare kaliteli asfalt, ilçedeki muhtelif bölgelere 10 bin metrekare kilit taşı döşediklerini söyleyen Yazıcı, Kamil yolunda yaptıkları kanalizasyon çalışmaları ile bölgede bulunan toprak sanayicileri foseptik derdinden kurtardıklarını belirtti.
İlçeye yapılan diğer yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Yazıcı, "İlçemize 3'ü büyük olmak üzere 10 adet park yaptık. Mevcut parklarda da düzenlemeye gidildi. Asri mezarlık girişine Taziye evi olacak şekilde hizmet binası yaptırıldı. Şehir merkezinde küçük bir mezarlığımız vardı. Harabe halinde mezarlığın bakımı yapıldı. Diğer taraftan Gemici Mahallesi girişinden hastaneye ulaşımı daha rahat hale getirmek için 2 kilometre uzunluğundaki yolu asfalta kavuşturduk. Hastaneye gelen insanlar daha rahat
sağlık hizmeti alacak. TOKİ konutlarında düzenlemeler yapıldı. Sportif faaliyetlere destek olduk. 3 kulübümüz var. Bunlara imkanlarımız ölçüsünde eşit şekilde destek oluyoruz" dedi.
Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, belediye başkanlığı görevinin yanı sıra eğitimci olması nedeniyle ilçedeki eğitim faaliyetlerine özel bir önem veriyor. Yazıcı, imkanlar ölçüsünde ilçedeki eğitim kurumlarına destek olmaya çalışıyor. Eğitime verdikleri desteğin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğinin altını çizen Yazıcı, Damatoğlu İlköğretim Okulu'na yaptırılan 6 yeni dersliğin yapımına 60-70 bin TL katkıda bulunduklarını bildi. Bu katkının bir eğitimci olarak kendisini mutlu
ettiğini vurgulayan Yazıcı, "Yatırımların en büyüğü eğitim ve çocuklarımıza yapılan yatırımlardır. Çünkü ülkenin geleceği onların alacağı kaliteli eğitim ve edindikleri bilgi ve birikimleriyle doğru orantılı" diye konuştu.

2011 YILI HEDEFLERİ
2011 yılında hedefleri hakkında bilgiler veren Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, konuşmasında şunları kaydetti:
"Öncelikli hedefimiz alt yapı projemizi hayata geçirmek. 18 ayda alt yapıyı bitireceğiz. Altyapı bitince üst yapı çalışmalarında fazla bir sorun yaşanmayacak. Alt yapı sorunu çözülmeden yapılacak her yatırım israftır. Alt yapılar belediye başkanlarını yeraltına gömer diye espriler yapılıyor. Biz bunu göze alarak ilçemizin en temel problemini ortadan kaldırdık. Tarihi Osmancık kalesinin restorasyonunu yaptırarak, Koyunbaba köprüsünün bütün gözlerini açacağız. Bu yıl 500 bin metrekare yol çalışması
yapacağız. Bunun için önceden hazırlık yaptık. Gemici mezarlığının çevre düzenlemesi ağaçlandırma çalışması yapılacak. Ağaçlar hazır yol ve bordür çalışması yapacağız. Gemici mezarlığı güzel bir duruma gelecek. Makyaj işin en kolayı. Hizmetteki anlayışımız önce hakkın rızası sonra halkın rızası. Geldiğimizde ilk önce mali disiplin yaptık. Aldığımız tedbirlerle belediyenin borcunu ödedik. Biz çalıştıkça insanımızın daha çok talepte bulunmasından memnunuz. İnsanımızın talepte standartlarında yükseltecek
biz hizmette standardımızı yükselteceğiz. Şunu yaptık ya bununla yetin demeyeceğiz. Vatandaşa hizmet için talip olduk. Vatandaş talebinde haklı bunları gerçekleştirmekten zevk alıyoruz. Oy alamayacağım, bir dahaki dönem seçilemeyeceğim diye bir derdim yok. Ben doğruları yapmaktan vazgeçmeyeceğim. Bu anlayışımızdan da taviz vermeyeceğim."
(MMY-EA-BÖ-AŞ-Y)


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile