Özel Halk Otobüsü Esnafindan Saraçhane'de IBB'ye Protesto

Özel Halk Otobüsü Esnafindan Saraçhane'de IBB'ye Protesto

IETT Genel Müdürlügünde çalisan özel halk otobüsü sahipleri, IBB’den ücret alamadiklari gerekçesiyle Saraçhane’de protesto düzenledi.

Istanbul’da 3 bin 41 IETT Özel Halk Otobüsü sahibini temsilen bir araya gelen otobüs sahipleri, Saraçhane’de bulunan IBB binasi önünde toplanarak protesto yapti. Ellerine pankart alan araç sahipleri, IBB tarafindan ödenmesi gereken ücretlerini alamadiklarini, araçlara konulan kameralarla sürekli ceza kesildigini ve baski altina alindiklarini öne sürdü.

“Biz bürokratlarin sözüne güvenmiyoruz”

Protestoda halk otobüsü esnafi adina konusan Erhan Günes, "Özel halk otobüsü esnafi olarak ne istiyoruz: Bizim iki önemli problemimiz var. Bir ödemeler. Ödemelerle ilgili IBB bürokratlariyla 5 yildir görüsme içerisindeyiz. Fakat her seferinde bu ay düzelecek, seçimden sonra düzelecek bu sekilde süregelen bir durum oldu. Bu is sürdürülebilir olmaktan çikmistir. Bizim IBB bürokratlarindan ve Ekrem Baskan’dan sunu istiyoruz: Derhal 5 sirket ve 3 kooperatife ödemelerin zamaninda yapilacagi ve içeride biriken 4 buçuk milyar lira alacagin programli bir sekilde hangi tarihlerde ödemenin yapilacagi esnafa bildirilmesini talep ediyoruz. Biz bürokratlarin sözüne güvenmiyoruz” dedi.



“IETT Genel Müdürlügü sahada çalisan arkadaslarimiza çok kötü bir mobbing uyguluyor”

“Biz IETT Genel Müdürlügü ile ilgili çok büyük bir problem yasiyoruz. IETT Genel Müdürlügü sahada çalisan arkadaslarimiza çok kötü bir mobbing uyguluyor" diyen Erhan Günes, "Araçlarimizda soförlerimiz çalisamayacak duruma gelmis. Aracin ön tarafina soförün gözünün ortasina kamera koymus. Kulagini kasisa rapor, su içse rapor, elma yese rapor bu mobbingin kaldirilmasini talep ediyoruz. Içeride 4 aylik bir ödememiz var. Bu 3 bin 41 aracin ödemesi 5 yildir her ay içeri gire gire 4 buçuk milyar lirayi bulmustur” seklinde konustu.

Açiklamamin ardindan binaya giren Erhan Günes ve beraberindeki heyet, IBB yetkilileri ile görüstü. Heyet, 1 buçuk saate yakin süren görüsmenin ardindan kendilerini bekleyen kalabaligi bilgilendirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile