(Özel) Ihlamur Çiçegi Ve Papatya Fiyatiyla Rekora Kosuyor

(Özel) Ihlamur Çiçegi Ve Papatya Fiyatiyla Rekora Kosuyor

Kis aylarinda fazla tüketilen bitkilerden biri olan ihlamur çiçeginin kilosu 2 bin TL’yi bulurken, tibbi olarak geçen papatyanin fiyati ise 4 bin TL’ye ulasti. Kisin grip ve bogaz agrilarina iyi gelen ihlamur çiçegi ve papatyayi vatandaslar gramla satin alabiliyor.

Kis mevsiminde gribal enfeksiyonlarin artmasiyla vatandaslar da çesitli kis çaylarini yöneliyor. Ihlamurun soguk alginligi disinda gribal enfeksiyon da dahil birçok faydasi oldugu da biliniyor. Fiyatinin yüksek olmasinin nedeni olarak mahsulün az olmasi ve toplanmamasinin maliyetinin fazla olmasi gösteriliyor. Kis aylarinda fazla tüketilen bitkilerden biri olan ihlamur çiçeginin kilosu 2 bin TL’yi bulurken, tibbi olarak geçen papatyanin fiyati ise 4 bin TL’yi buldu. Kisin grip ve bogaz agrilarina iyi gelen ihlamur çiçegi ve papatyayi vatandaslar gramla satin alabiliyor. Bu ürünler fiyatlariyla adeta kosuyor.

Hiçbir yan etkisi yok

15 yildir aktarlik yapan Kamuran Burcu, çiçek ihlamur hakkinda bilgi vererek, “Çiçek ihlamur, yaprak ihlamurdan daha lezzetli ve güzeldir içimi. Çok güzel hos bir kokusu var. Sicak suyu gördügü zaman daha hos bir kokusu var. Kilosu 2 bin lira. Çiçek ihlamur öksürüge, gribal enfeksiyona iyi gelir. Yanina tarçin ve karanfil ilave edersek daha güzel olur. Hiçbir yan etkisi yok. Bebeklere dahi verilebiliyor. Bu ürünleri dikkatli kullanmak gerekiyor. Çiçek ihlamuru toplamak çok zor. Yapraklinin fiyati daha uygun ama çiçekleri daha makbul ihlamurun. Her zaman ihlamurumuz pahalidir, fiyati yüksektir” dedi.

Su anda piyasada hiç yok

Ihlamurun 4 mevsim kullanilan bir bitki oldugunu belirten Kamuran Burcu, “Hiçbir yan etkisi yok. Hamileler, bebekler ve çocuklar kullanabilirler. Soguk alginligi ve gribal enfeksiyona iyi gelir. Çok güzel hos tadi vardir. Kokusu güzeldir. Bunu her zaman tüketebiliriz. Bir iki aydir papatya piyasada kalmadi. Bu tibbi papatyadir. Uzmanlarin tavsiye ettigi. Kirlardan bahçelerden topladigimiz papatya degildir. Bunun cinsi farklidir. Suan da çiçek ihlamurumuzun kilosu 2 bin lira, papatyanin kilosu da 4 bin lira oldu. Papatya ne ise yarar dersek, sakinlestirir, rahat uykuya dalmamiza yardimci olur. Bunu da tavsiye ediyoruz. Öksürüge iyi gelir. Bununda pek çok faydalari vardir. Hatta kozmetik sanayide de kullanilir. Saçlarin rengini açmakta yardimci olur. Genç kizlarimiz özellikle çok kullanirlar. Suanda piyasada hiç yok. Toptancimiz da bulamadik. Hiçbir yerde papatyamiz yok” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile