(Özel) Istanbul'un Deniz Taksi Mezarligi

(Özel) Istanbul'un Deniz Taksi Mezarligi

Istanbul’da bir dönem deniz ulasimini rahatlamak amaciyla kullanilan deniz taksiler, yediemin otoparkinda çürümeye terk edildi. Kullanilamaz haldeki 13 deniz taksi havadan görüntülendi.

Istanbul’da deniz ulasimini rahatlamak amaciyla baslatilan deniz taksi projesinde bir dönem kullanilan deniz taksiler Haliç kiyisinda atil bir sekilde bekletiliyordu. Birçogu yari batik halde bulunan taksiler Istanbul Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan vinçlerle 2020 yili Aralik ayinda sudan çikartildi. Deniz taksiler, denizden çikarilmalarinin ardindan Istanbul Trafik Vakfi’nin Yediemin otoparkina götürüldü. Bir süre önce 2 tanesinin ambulans olarak hizmet verdigi deniz taksilerin birçogu artik denizde seyir edemeyecek durumda. Kaderine terk edilen, paslanmaya yüz tutmus 13 deniz taksinin olusturdugu deniz taksi mezarligi havadan görüntülendi.

‘Jet Fadil’a devredilmisti

Istanbul deniz taksi projesi 2008 yilinda Istanbul Sehir Hatlari tarafindan Teknomar Denizcilik ve Deniz Araçlari Isletme A.S’ye verildi.

Proje 2012 yilinda, ’Jet Fadil’ olarak da bilinen Fadil Akgündüz’e devredildi. Akgündüz yönetiminde bir süre isletilmeye devam eden taksiler daha sonra çalistirilmadi. Öte yandan Istanbul Büyüksehir Belediyesi, 10 yolcu tasiyabilen ve renklerini online olarak vatandaslarin belirleyecegi 50 adet deniz taksinin hizmete girecegini duyurmustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile