(Özel) Kadiköy, Antika Tutkunlarinin Bulusma Adresi Oldu

(Özel) Kadiköy, Antika Tutkunlarinin Bulusma Adresi Oldu

Yasanmisliklarin izlerini tasiyan objelerin sergilendigi Kadiköy Antika Çarsisi, antikaya meraki olanlarin bulusma adresi oldu.

Eski zamanlara ait, nadir bulunan ve yillar geçtikçe degeri artan esyalar, onlari toplayan antikacilar sayesinde Kadiköy’de Sevimli Is Hani’nda ziyaretçilerini bekliyor. Antikacilar çarsisinda vatandaslar geçmisin izlerini tasiyan bir serüvene çikiyor. Madeni paralar, kartpostallar, daktilolar, saatler, takilar ve daha nicesi, yanindan geçenleri adeta zamanda yolculuga çikariyor. Ziyaretçiler pasajin içine bir yürüyüs yaparak hem maddi hem manevi pek çok kiymetli esyayla karsilasabiliyor. Öte yandan antikacilar, Kadiköy’ün antika sektöründe zirvede oldugunu ifade ederek, yurt içinden ve yurt disindan birçok ürünün tutkunlarini bekledigini belirtti.



“Kadiköy antikanin merkezi konumunda”

Kadiköy’ün antika sektörünün merkezi oldugunu belirten Alpaslan Ünal, "Istanbul antikanin merkezi oldu. Sadece Türkiye içinden degil Türkiye disindan gelen turistler de artik buradan antika topluyorlar. Biz eskiden sadece Fransa, Belçika, Ingiltere, Irlanda gibi ülkelerden çok ürün getirdik ama simdi bu getirdigimiz ürünleri oradaki turistler tekrar gelip buradan geri götürmeye basladilar. Istanbul antikanin borsasi oldu. Kadiköy ise artik bu isin lokomotifi konumunda. Bütün piyasayi sürükleyen bölge su anda Kadiköy. Yurtdisindan ithalat yapan birçok arkadasimiz var artik. Genelde Anadolu Yakasinda ikamet ediyorlar. Eskiden daha çok Bakirköy, Aksaray, Mecidiyeköy buralarda olan antikacilarin yogunlugu buralara kaymis durumda. Kadiköy’de 300’ün üzerinde antika dükkani mevcut. Çok güzel bir pazar olusmus durumda. Artik Kadiköy bu sektörde zirveye oynuyor" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile