(ÖZEL) Kanser Tedavisi Gören Hastaya Doktor Ve Oglundan Moral Konseri

(ÖZEL) Kanser Tedavisi Gören Hastaya Doktor Ve Oglundan Moral Konseri

Eskisehir Sehir Hastanesi’nde kanser tedavisi gören Nurhan Altuk, Üroloji Uzmani Doç. Dr. Coskun Kaya’nin çaldigi baglama ve müzik ögretmeni olan oglu Oguzhan Mert’in söyledigi sarkilarda moral buluyor.

Eskisehir’de bir kamu hastanesinde hemsire olarak görev yapan 47 yasindaki Nurhan Altuk, yumurtalik kanseri ile mücadele veriyor. Son 1 yildir kanser tedavisi gören Altuk, Eskisehir Sehir Hastanesi Üroloji Servisi’nde yatiyor. Üroloji Uzmani Doç. Dr. Coskun Kaya’nin gözetiminde tedavisine devam eden Nurhan Altuk’un 27 yasindaki oglu Oguzhan Mert refakatçi olarak hastanede kaliyor. Müzik ögretmeni olan Oguzhan Mert, annesine moral amaçli zaman zaman baglamasiyla müzik yapiyor.

Rutin kontrollerden birisini gerçeklestirmek için hastasinin odasina giden Doç. Dr. Coskun Kaya ise baglamayi görünce birçok doktordan farkli bir tepki gösterdi. Gençlik yillarinda Ankara’da yasayan ve baglama çalan Kaya, müzik ögretmeni Oguzhan Mert ile resmen düet yapti. Eline aldigi baglamayla hastasina unutulmaz anlar yasatan Coskun Kaya’ya, diger hastane personelleri de katildi.

Cep telefonu kameralarina yansiyan görüntülerde, hastane odasindaki eglenceli anlar büyük begeni topladi.

“Bana moral vermeye çalismasi çok hosuma gitti”

Eskisehir’deki bir kamu hastanesinde hemsire olan ve son 1 yildir kanserle mücadele veren 47 yasindaki Nurhan Altuk, doktoru Coskun Kaya’nin kendisine moral vermeye çalismasindan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Güzel bir ekiple karsi karsiya kalmanin kendisini gururlandirdigini belirten Altuk, “Hocam vizite geldiginde baglamayi gördü. Oturup baglama çalmasi, bana moral vermeye çalismasi, samimi tavir ve davranislari çok hosuma gitti, önemli hissettirdi. Özellikle saglik personeli olmam dolayisiyla çok gururlandim. Özellikle pandemi sürecinde saglik personellerinin çok fazla sikintisi oldu. Moralini bozmamis, etrafina isik saçan, hastalarina moral veren, güzel bir ortamda çalisan, birbirine kenetlenmis bir ekip görmek beni gururlandirdi” dedi.



“Coskun hocanin da gelip çalmasi bize çok moral oldu”

Müzik ögretmeni olan Oguzhan Mert Orlu, annesine moral olmasi için baglamasiyla hastaneye geldi. Annesine moral olacak türküleri dile getiren Orlu, Coskun Kaya’nin da kendisine destek vermesiyle her seyin daha güzel oldugunu belirtti.

Tüm hastane çalisanlarinin destek verdigini belirten Oguzhan Mert, “Doktorumuz kontrole geldiginde baglamami gördü. Sen mi çaliyorsun diye sordu. Ben çaliyorum diye cevap verdim. Aldi eline çalmaya basladi, beraber söyledik. Hastane çalisanlari da odamiza geldi. Hep beraber dinleler, eslik ettiler. Güzel hissettirdi, annem de mutlu oldu. Tüm hastane çalisanlari dinledi, odamiza girip çikti, istek sarki söylediler. Coskun hocanin da gelip çalmasi bize çok moral oldu. Hastane çalisanlari da neseleriyle bize moral veriyorlar” ifadelerini kullandi.

“Hastalarimiz sagligi için sadece ilaçlar, ameliyatlar yeterli olmuyor”

Hastasinin geçirdigi zorlu sürecin sadece tedaviyle atlatilamayacagini belirten Doç. Dr. Coskun Kaya, aniden gelisen olayi anlatti. Tedavinin sadece ilaçla olmadigini belirten Kaya, konuyla ilgili olarak sunlari aktardi:

“Hastamiz, çalisan bir hemsireyken zorlu bir sürece girmis. Çesitli tedaviler aldiktan sonra böbreklerinde yasadigi sikintida dolayi bize yönlendirildi. Bir gün gerekli tedavisini yaptiktan sonra aksam vizite yaparken kösede saz gördüm. Hastamiz “Oglum çaliyor.” dedi.

“Benim kadar iyi çalabiliyor mu acaba?” dedim. Ben de Ankara Sincan’da yasadigim için yillardir kendi çapimda saz çaliyordum. O an içimden saz çalmak, hastayla bir seyler paylasmak geldi. Oturup aklima gelen ilk parçayi çaldim. Güzel bir an yasadik. Çünkü hastalarimiz sagligi için sadece gerekli ilaçlarin, ameliyatlarin yapilmasi yeterli olmuyor. Hastalara gülen yüz göstermek, onlarla ilgilendiginizi hissettirmek, onlari anladiginizi hissettirmek, onlarla ayni seviyede olup onlarla ortak bir seyleri paylasmak da tedavinin bir parçasi oluyor. O esnada da spontane bir sey gelisti, güzel de oldu. Hastamiz kendini bir nebze de olsa iyi hissedebildiyse, mutlu olabildiyse, yasadigi zorlu süreci 2 dakikaligina da olsa unutabildiyse bizim için bu büyük bir mutluluk kaynagidir”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile