(Özel) Kartal'da Silahli Sahsin, Kavga Ettigi Is Yeri Sahibini Vurdugu Anlar Kamerada

(Özel) Kartal'da Silahli Sahsin, Kavga Ettigi Is Yeri Sahibini Vurdugu Anlar Kamerada

Kartal’da bir is yerine silahla ates açarak is yeri sahibini elinden yaralayan sanik, “yaralama” suçundan 1 yil 7 ay hapse çarptirildi. Kursunlarin hedefi olan sahis, “Yaklasik bir yil boyunca elimden dolayi çalisamadim. Mahkeme sürecinde karsi tarafa 1 yil 7 ay ceza verildi. Biz devletimizin adaletine sigindik, adaletin karsiligi bu olmamaliydi” dedi. Silahli saldirganin tartistigi kisiyi vurarak yaraladigi anlar güvenlik kamerasina yansidi.



Olay, geçtigimiz sene Haziran ayinda Kartal’da bulunan bir is yerinde öglen saatlerinde meydana geldi. Iddiaya göre, Pendik’te bulunan bir sitenin yöneticisi Hakan Dag, yönettigi sitenin elektrik islerini Fatih Nazim Kurnaz’a verdi. Kurnaz, elektrik islerini yapmaya basladi.

Elektrik islerinin sona yaklastigi sirada Hakan Dag’in, sitede yasayan vatandaslardan topladigi ücretleri Nazim Kurnaz’a ödemeyecegini belirtmesi üzerine ikili arasinda tartisma çikti. Hakan Dag, Nazim Kurnaz’a is yerinde hakaretler ederek küfürler etmeye basladi.



Tartisma kisa sürede büyüyerek kavgaya dönüstü. Yasanan arbede sirasinda Nazim Kurnaz, Hakan Dag’i is yerinden çikarmaya çalisti. Is yerinden çikartilan Hakan Dag, aracindan aldigi tabanca ile Nazim Kurnaz’a ates ederek hizla olay yerinden uzaklasti. Kursunlarin hedefi olan Nazim Kurnaz elinden yaralanarak hastaneye kaldirildi. Olayin ardindan Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan Dag hakkinda “yaralama” suçundan dava açildi. Yargilamayi yapan mahkeme, sanik Hakan Dag’i 1 yil 7 ay hapse çarptirdi.

Is yerinin kursunlanmasi sonucu elinden yaralanan Fatih Nazim Kurnaz, “Geçtigimiz yil Pendik’te bulunan bir sitenin elektrik islerini yaptik. Aldigimiz isin tamami bitmek üzereyken, site yöneticisiyle toplanti haline geldik. Olay kendi is yerimde gerçeklesti. Geldiginde agresif bir sekilde ücretin geri kalanini ödemeyecegini söyledi.

Karsilikli bir süre tartisma oldu, ben sakinligimi korumaya çalistim. Tartisma sonucu bana küfürler etmeye hakaretler etmeye basladi” dedi.



“1 yil boyunca çalisamadim”

Kendisini tehdit ettigini söyleyen Kurnaz, “Aramizda bir arbede yasandi, is yerimden çikip gitmesini istedim. Disari çikip arabasina gittiginde tabancasini alarak, beni öldürmeye kastetti. ‘Geber’ diyerek ates etti. Ates açmasi sonrasi kursun elime girdikten sonra panoya isabet etti. Kursun elime gelmese vücuduma girecekti. Olay sonrasi kanuni bir süreç basladi.

Yaklasik bir yil boyunca elimden dolayi çalisamadim. Mahkeme sürecinde karsi tarafa 1 yil 1 ay ceza verildi.

Bana ise karsi tarafi agir tahrik yapmisim diye de 3 bin TL ceza verildi.

Biz yetkililerden bu olayin tekrardan incelenmesini ve yasanan bu olayin kanun hükmünde yerinin neresi oldugu hakkinda yetkililerin bize yardimci olmasini istiyoruz. Biz devletimizin adaletine sigindik, adaletin karsiligi bu olmamaliydi” diye konustu.



Olay kamerada

Kartal’da yasanan dehset dolu anlar is yerinin güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde, site yöneticisi Hakan Dag, Nazim Kurnazi ziyarete geliyor. Ikili arasindaki konusma tartismaya dönüsüyor. Zaman ilerledikçe tartisma alevlenerek kavgaya dönüsüyor ve ikili arasinda arbede yasaniyor. Is yerinden çikartilan Hakan Dag, arabasindan aldigi tabanca ile Nazim Kurnaza ates açarak hizla olay yerinden uzaklasiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile