(ÖZEL) Kimse Görmedi Zannetti, Yaptigi Hareketle Gönülleri Kazandi, Telefonlari Susmadi

(ÖZEL) Kimse Görmedi Zannetti, Yaptigi Hareketle Gönülleri Kazandi, Telefonlari Susmadi

Antalya’da arefe günü çocuk mezarlarini balonla süsleyen baloncu Sait Kocakaya, “Yüzlerce telefon aldim, üç gündür yemek yiyemiyorum. Kafami kaldirarak gezemiyorum. Beni göstererek bir seyler konusuyorlar ama gurur verici bir sey” dedi.

Antalya’nin Serik ilçesinde geçimini çocuklara balon ve pamuk seker satarak saglayan Kocakaya, mezarlik yanindan geçerken kendisinden balon isteyen kadina ’çocugunu gönder’ dediginde ’çocugum gelemez’ mezarda cevabini aldi. Kadinin kendisinden aldigi balonu çocugun mezarina bagladigina sahit olan baloncu, ayni gün mezarligin sakin oldugu aksam saatlerinde onlarca balon hazirlayip bütün çocuk mezarlarina bagladi. O günden sonra tüm Türkiye’nin konustugu baloncuya yurdun dört bir yanindan tesekkür ve tebrik mesajlari geldi. Telefonla arayan vatandaslarin övgü dolu mesajlari karsisinda hem gururlandi, hem de gözyaslarini tutamadi. Sait Kocakaya, “Gazi damadiyim onurlu ve gururluyum. 1974 Kibris gazisi kayinpederim. Borcum olsa da ufak tefek çocuk sevindiririm. Kimsenin fark etmedigini zannettigim olay sonrasi yasananlarla soke oldum. Üç gündür yemek yiyemiyorum. Kafami kaldirarak gezemiyorum. Beni göstererek bir seyler konusuyorlar ama gurur verici bir sey" dedi.

Türkiye’nin dört bir tarafindan yüzlerce telefon aldigini söyleyen Kocakaya, "Asker aradi bir gün Van’dan, Agri’dan. Serik askeri. ‘Gurur duydugunu, nöbetten çikar çikmaz beni aradigini’ söyledi.

O beni çok duygulandirdi. Yaptigim hareket güzel bir hareketti. Bu bir reklam ya da para için yapmadim bunu. Bazi müsteriler balon istiyor, parayi atip gidiyor. Hani o zaman kendimi daha çok tuhaf hissetmeme sebep oluyor. Serik halki beni 20 yildir taniyan çoluk, çocuk bu hareketlerimi zaten bilir. Ben gururluyum herkesin aramasindan, elestirenlerden de Allah razi olsun. Herkesin Allah çocugunu yanindan eksik etmesin. 16 yasindaki oglum benim için ne kadar degerliyse, diger çocuklar benim için o kadar degerli” seklinde konustu.

Kocakaya, röportaj sirasinda Ankara’dan arayan bir kadinla yaptigi görüsmede ise gözyaslarini tutamadi. Kendisine tesekkür edip dua eden kadinla konusmakta zorlanan Kocakaya, özür dileyip telefonu kapatti.

Esi Hatice Kocakaya ise, “Zaten biliyordum her Cuma böyle seyler yapiyordu. Genelde çocuklara balon seker dagitiyordu. Bizim için degisen bir sey yok, her zamanki yaptigimiz seylerdi. Tabi gurur verici bir sey ama tüm dünyanin ve Türkiye’nin bilmesi tabi ki tuhaf oldu. Biz içimiz de yapariz böyle seyleri normalde, kimsenin bilmesine gerek yoktur. Herkes övgüyle aramaya basladi.

Telefonu hiç susmadi, tanisin tanimasin ariyorlar tebrik ediyorlar. Güzel bir davranis oldugunu söylüyorlar. Güzel tepkiler aldik hep. Bu da insani gururlandiriyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile