(Özel) Köpek Otelindeki Ölüme Iliskin Avukattan Açiklama

(Özel) Köpek Otelindeki Ölüme Iliskin Avukattan Açiklama

Sariyer’de bir pet otele birakilan küçük irk Puffy isimli köpegin, baska bir büyük irk köpegin saldirisi sonucu ölmesi hakkinda yapilan suç duyurusuna iliskin açiklamada bulunan avukat Yasemin Babayigit, “Amacimiz, hayvan sahiplerinin adeta evlatlari yerine koyduklari evcil hayvanlarini teslim ettikleri isletmelerin basiretsiz ve kanuna aykiri davranislarindan zarar görmelerinin önüne geçmektir” dedi.

Sariyer’de pet oteline birakilan Puffy isimli küçük irk köpek, büyük irk köpegin saldirisina ugrayarak hayatini kaybetmisti. Puffy’nin sahibi Beliz Naz Özisikçilar, avukati Yasemin Babayigit araciligiyla Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulunmustu. Suç duyurusu dilekçesinde pet oteli sahibi ile çalisaninin ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan 1 yildan 7 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti. Avukat Babayigit, olaya iliskin açiklamalarda bulundu.

“Gerekli hukuki süreç baslatildi”

Avukat Yasemin Babayigit açiklamasinda, “Tarafimizca pet otel sahibinin ve çalisanlarinin kusuru nedeniyle meydana gelen bu olay ile ilgili olarak Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi nezdinde suç duyurusunda bulunulmus, ayni zamanda maddi ve manevi zararlarin tazmini için gerekli hukuki süreç baslatilmistir. Amacimiz, hayvan sahiplerinin adeta evlatlari yerine koyduklari evcil hayvanlarini teslim ettikleri isletmelerin basiretsiz ve kanuna aykiri davranislarindan zarar görmelerinin önüne geçmektir” ifadelerini kullandi.

Sözlerinin devaminda avukat Babayigit, “Seyahatinin daha ilk gününde, pet otel tarafindan aranan müvekkilimize Puffy’nin öldügü bilgisi verilmistir. Derhal Istanbul’a dönen müvekkilimiz, güvenlik kamera görüntüleri üzerinden yaptigi incelemede, Puffy’nin büyük irk köpeklerle ayni ortamda bulundugu bir esnada, kendisinden katbekat büyük bir köpegin saldirisina ugrayarak öldügünü, isyeri çalisaninin ise olaya müdahale etmedigini, hatta daha sonrasinda veterinere götürülmekte dahi gecikme yasandigi bilgisini edinmistir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile