(Özel) Liseli Ögrenciler Yanan Ormanlari Yesertecek IHA Gelistirdi

(Özel) Liseli Ögrenciler Yanan Ormanlari Yesertecek IHA Gelistirdi

Liseli ögrenciler yanan ormanlari kisa sürede yesertecek insansiz hava araci tasarladi.

Bursa Uludag Üniversitesinde düzenlenen Lise Ögrencileri Arastirma Projeleri Bursa Bölge Yarismasi çesitli illerden katilan liseli ögrencileri agirladi. Yarismada ögrenciler gelistirdikleri çesitli projelerin tanitimini yapti.

Yarismaya katilan Eskisehir Sehit Mehmet Sengül Fen Lisesi Havacilik Kulübü ögrencilerinin tasarladigi yanan ormanlari kisa sürede yesertecek insansiz hava araci çok begenildi. Araç ögrencilerin yaptigi aparat sayesinde tek uçusta haznesine aldigi 300 adet içinde gübrenin de bulundugu agaç tohumlarini araziye atiyor.

Bu sayede yanan ormanlik alanlarin kisa sürede tekrar agaçlanmasi saglaniyor. Gelistirdikleri projenin tanitimini yapan lise ögrencileri Eylül Sentorun, Ahsen Günaydin ve Hilal Karaca, "Okulumuzun havacilik kulübü ögrencileri tohum atan model uçak tasarladi. Biz de bu projede yer aldik. Içinde agaç tohumu ve gübrelerin oldugu toplar hazirladik. Bu toplari uçagimiza yerlestiriyoruz. Insansiz hava aracimiz aparati sayesinde tohumlari gökyüzünden yanan ormanlik alanlara atiyor. Araç tek seferde haznesine 300 tohum topu alarak bunlari atabiliyor. Hazirladigimiz projeyle yarismada derece almayi umut ediyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile