(Özel) Mahalleye 5 Yil Sonra Gelen Otobüsü Böyle Karsiladilar

(Özel) Mahalleye 5 Yil Sonra Gelen Otobüsü Böyle Karsiladilar

Bursa’da otobüs hatti olmayan mahalleli 5 yil sonra gelen belediye otobüsü için büyük sevinç yasadi. Girisimleri sonucu mahalleye otobüs gelmesine vesile olan muhtar ise otobüse binerek kornalar esliginde mahalle turu atti.

Bursa’nin merkez Osmangazi ilçesi Ovaakça Santral Mahallesi’nde otobüs hatti olmamasi nedeniyle mahalle sakinleri ulasimda zorluk yasiyordu. Mahalle Muhtari Yasemin Vatansever, ulasim sorunlarina yönelik dilekçeyi Bursa Büyüksehir Belediye’sine gönderdi. Mahallenin yollarinin ulasim sartlarina elverisli olmamasi sebebi ile otobüs hatti uzun süre mahalleye baglanamadi. Aradan geçen 5 yilin ardindan Bursa Büyüksehir Belediyesi önce yol, daha sonra otobüs seferleri için çalisma baslatti. Mahallenin ana caddeleri asfalt ile kaplanirken yol güzergahlari ve otobüs duraklari tamamlandi.

Güzergâhi test etmek için mahalleye gönderilen otobüsü gören Santral Mahallesi Muhtari Yasemin Vatansever mutluluktan otobüsü durdurup soföre eslik etti. Güzergahin testi esnasinda yoldan geçen mahalle sakinlerine korna çalarak coskusunu dile getiren muhtara vatandaslar da el sallayarak duygularina ortak oldu. O anlari cep telefonu ile kaydeden muhtarin görüntüsü sosyal medyada begeni topladi.

“Vatandaslarimiz 5 yildir bu otobüsü bekliyordu”

Mahalle sakinlerinin 5 yil boyuca otobüs hatti bekledigini ve ilk gelen otobüsü coskuyla karsiladiklarini belirten Santral Mahalle Muhtari Yasemin Vatansever, “O gün otobüsün gelmesini beklemiyorduk. Bize de sürpriz oldu. Arkadaslarimizla gördügümüzde çok sevindik. Vatandaslarimiz 5 yildir bu otobüsü bekliyordu. Sagolsun belediyemiz taleplerimizi olumlu bir sekilde degerlendirdi. Vatandaslarimiz ile birlikte test sürüslerine katildik. Yoldaki vatandaslarimiz el sallamaya baslayinca bizler de korna çalarak ilk test sürüsümüzü yapti. Ulasim dedigimizde akla yol ve araçlar geliyor. Evden çiktigimiz anda ulasim basliyor. Vatandaslarimiz uzun süredir mahallemizin içerisine girmesi gereken bir otobüs beklentileri vardi. Vatandaslarimizin memnuniyeti çok güzel”

“15 gün içerisinde otobüslerimizi kullanmaya baslayacagiz”

Kisa bir süre sonra sehir içi otobüslerin mahallede hizmet vermeye baslayacagini söyleyen Vatansever, “Tanidik, tanimadik herkes bana mesaj atmaya basladi, farkli illerden de arayanlar oldu. Mahalle sakinleri bizlerle gurur duyduklarini söylediler. Biz de onlara minnettariz, onlarin sayesinde bu yerlere geldik. Otobüsün gelmesine inanin çok sevindiler. Çünkü uzun süreçler sonrasi otobüsün gelmesi bizi çok mutlu etti. Asfalt çalismasi tamamlandiginda yaklasik 10 ila 15 gün içerisinde otobüslerimizi kullanmaya baslayacagiz. Hepimize hayirli ugurlu olmasini diliyorum”

“Muhtarimiz ve mahallelinin mutlulugunu gözlerinde gördük”

BURULAS Otobüs Isletme Müdürlügü Bassoförü Mesut Köse, “Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in destekleri ile ve BURULAS Genel Müdürü Mehmet Kürsat Çapar’in çabalari sonucu Bursa’da ulasimi daha kaliteli ve konforlu hale getirmeyi hedefledik. Bu hedef dogrultusunda da ulasimi olmayan Santral Mahallesi’ni ulasim agimiza bagladik. Muhtarimiz Yasemin hanim ve mahalle sakinlerinin mutlulugunu gözlerinde görebiliyoruz. O gün güzergâhi otobüsle denemek için buraya geldik. Hangi güzergâh daha uygun olacak diye otobüsü test ederken böyle güzel görüntüler çikti. Muhtarimiz ve halkin heyecani vardi, güzel tepkiler aldik. Bu tepkilerle bizler de mutlu olduk. El sallayanlari, alkislayanlari gördük. Bu güzel tepkilere korna çalarak karsilik verdik. Bunlar da bizleri mutlu etti, hos seyler. Insallah bu kaliteli ve konforlu ulasimla ortaya daha da hos seyler çikacak” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile