(Özel)Mandalar Kurban Bayrami'nda Alicisini Bekliyor

(Özel)Mandalar Kurban Bayrami'nda Alicisini Bekliyor

Çatalca’da bulunan bir çiftlikte 80 adet mandasi bulunan Kadir Ural, Kurban Bayrami’nda elindeki hayvanlari satmayi hedefliyor. Ural, vatandaslarin kurbanlik seçiminde mandaya karsi ön yargili olmamasi gerektigini belirtiyor.

Çatalca’nin Nakkas Köyü’nde manda sütü imalati yapan bir çiftlikte bulunan mandalar agirliklarina göre degisen fiyatlari ile 38-40 bin lira arasinda alicilarini bekliyor. Manda eti, sigir etine göre daha fazla protein ve mineral içerdigi, açik alanlarda sürekli otlamasi, kapali alanda kalmamasi ve bu sebepten sigir etine göre daha az yagi olmasi nedeniyle eti tüketirken rahatsizlik vermedigi belirtiliyor. 80 adet mandasi bulunan Kadir Ural da bayramda kurbanlik olarak mandalarin tercih edilebilecegini ifade ediyor.

“Manda etini denemeleri gerekli kestikten sonra hep manda etini tercih ederler”

Insanlarin manda etine ön yargili oldugunu ve ön yargilarini kirmalari için bu bayram manda eti kesmelerini isteyen Kadir Ural, “Burada mandalarimizi otlatiyoruz. Malumunuz Kurban Bayrami yaklasti. Kurbanlik olarak sattigimiz mandalarimiz da var. Nedendir bilmiyorum ama insanlar bunu tercih etmiyorlar. Halbuki manda gezen bir hayvan oldugu için yagi daha azdir. Biraz daha geç piser ama genel olarak B12 vitamini fazladir. Ama insanlar da manda kurban olmaz gibi bir düsünce var. 2 yasini geçmis boynuzlu hayvanlar kurban olabilir. Manda etini denemeleri gerekli kestikten sonra hep manda etini tercih ederler. Gezen hayvanlar olduklari için bunlar da bir dirhem yag bulamazsiniz” dedi.



“Manda eti daha güzel, daha siki, daha lezzetli”

Manda etinden bahsederek konusmasini sürdüren Kadir Ural, “Tosunlar genelde içeride zincire bagli bir sekilde yetistiriliyor, hayvanlar gezintiye çikmiyor. O yüzden bol miktarda yag var. Ama mandalari yagsiz ve harika bir sekilde yiyebilirler. Bunlarin eti hafif siyahtir. Bunu tezgahta görünce eski bir etmis gibi görüyorlar. Insanlar bu sekilde ön yargili oldugu için her Kurban Bayraminda 2-3 tane kurban kesiyoruz. Kurban kesen müsterilerimizde gayet memnun kaliyor aslinda. Manda eti daha güzel, daha siki, daha lezzetli. Bu kurban bir degisiklik yapin, manda tercih edin. Ve onun sütünden aldigimiz lezzeti ve faydalari etinden de alacaginiza eminim. Onun lezzetini bir daha birakamayacaksiniz bundan eminim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile