Özel Ögrencilere, Kurtarma Köpegi Esliginde Terapi

Özel Ögrencilere, Kurtarma Köpegi Esliginde Terapi

Konyaalti Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri HayatPark Otizm Kurs Merkezi ve Bizim Otizm Vakfi’nda egitim gören özel bireylere hayvan sevgisini asilamak amaciyla etkinlik düzenledi. Etkinlikte arama kurtarma köpegi Zeyna ile çocuklar keyifli dakikalar geçirdi.

Otizm farkindalik ayi kapsaminda Konyaalti Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekibi özel bireylere hayvan sevgini asilamak üzere harekete geçti. Ekipler ilk olarak Bizim Otizm Vakfi’nda, daha sonra da HayatPark Otizm Kurs Merkezi’ndeki özel bireylere arama kurtarma köpegi Zeyna ile birlikte egitim verdi. HayatPark’ta gerçeklestirilen etkinlige Konyaalti Belediye Baskan Yardimcisi Veysel Akyar da katildi.



Hayvan sevgisi kazandirildi

Zeyna ile verilen egitime özel bireylerin ilgi gösterdigini açiklayan HayatPark Otizm Kurs Merkezi ögretmenlerinden Ülkü Atalay, “Konyaalti Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekibi, arama kurtarma köpegi Zeyna ile bize kisa bir egitim gerçeklestirdi. Özel bireylerimiz Zeyna ile vakit geçirmekten çok mutlu oldular. Onunla oyunlar oynadilar. Hayvan sevgisi kazanmalari adina bu etkinligi çok önemsiyoruz.“ dedi.



“Amacimiz farkindalik ”

Konyaalti Belediyesi Sivil Savunma Uzmani Sinan Toprak da, nisan ayinin otizm farkindalik ayi olmasi nedeniyle belediyenin arama kurtarma köpegi Zeyna ile birlikte özel bireylere yönelik farkindalik olusturmak istediklerini söyledi.

Toprak, “Arama kurtarma köpegimiz Zeyna ile otizmli bireylere bir rehabilitasyon faaliyetinde bulunduk. Onlara faydali ve yararli olmaya çalistik. Köpeklerle yapilan terapi ve rehabilitasyonun derslerine olumlu katkisi olsun istedik. Otizmli ögrencilerin hayvan sevgilerini artirmaya çalistik. Köpek fobilerini de yenmeye çalistik. Elimizden geldigi kadar da bu tür faaliyetlerde bulunmak istiyoruz“ diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile