Özel Ögrencilerin Gösterisi Büyük Ilgi Gördü

Özel Ögrencilerin Gösterisi Büyük Ilgi Gördü

16 Mayis Engeliler Haftasi düzenlenen kortej yürüyüsü ile kutlandi. Yürüyüse katilan Vali Selçuk Aslan, engelli hizmetleri noktasinda önemli mesafeler kat edildigini isaret ederek “Yeter mi? Kesinlikle yetmez” dedi.

Düzce’de Vali Selçuk Aslan, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, kurum müdürleri, STK temsilcileri, dernek baskanlari, engelliler ve çok sayida kisi kent merkezinde düzenlenen kortej yürüyüsüne katildi.

Düzce Belediyesi önünde baslayan yürüyüs Anitpark meydaninda son buldu.

Yürüyüs sonrasi düzenlenen programda konusan Vali Selçuk Aslan, herkesin birer engelli adayi oldugunu belirterek “Gerçekten sevmeyi ögrendigimiz andan itibaren hiçbir seyin bizler için zahmet olmayacagini idrak ederiz. Su an aramizda bulunan evlatlarimizin yüzündeki bir tebessüm insanin onca sirtindaki yükü, üzerindeki derdi hafiflettigini hep beraber görüyoruz. Çok bilindik bir söz var ‘Hepimiz birer engelli adayiyiz’ Hepimizin kardesi, hepimizin evladi, hepimizin anne babasi her yasta bu potansiyele sahip. Bunu görmek zorundayiz, insan olarak görmek zorundayiz. Kamu idareleri olarak görmek zorundayiz, devlet olarak görmek zorundayiz” ifadelerinde bulundu.

Vali Aslan, engeliler için yapilan çalismalarda önemli bir mesafe kat edildigini isaret ederek “Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere devletimizi yönetenlere sükranlarimi iletmek istiyorum. Meslege basladigimdan bugüne kadar gelen noktada baktigimizda engelli hizmetlerimiz noktasinda fersah fersah yol aldik. Yeter mi? Kesinlikle yetmez. Daha almamiz gereken yollar var ama sunu hep beraber biliyoruz ki daha önce sehirlerimizde birçok noktaya engelli evlatlarimiz, engelli kardeslerimiz, annelerimiz, babalarimiz kendi basina ulasamazdi. Su an da sehirlerimizin mimarisinde ulasilabilirligi çok daha efektif kildik. Birçok sosyal hizmetler noktasinda, egitim hizmetleri noktasinda birçok sey gelistirildi. Kesinlikle çok daha fazlasini yapmak gerektigimizin altini çiziyor” dedi.

Konusmalarin ardindan ise özel ögrencilerin hazirladigi müzikli gösteri herkes tarafindan büyük begeni aldi. Kutlamalar Düzce Güzel Sanatlar Lisesi resim sergisi ve konseri ile devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile