(Özel) Otelin Isim Ve Sahibinin Degismesi Ile Tatil Hayalleri Suya Düsen Vatandaslar Otelin Havuzunu Basti

(Özel) Otelin Isim Ve Sahibinin Degismesi Ile Tatil Hayalleri Suya Düsen Vatandaslar Otelin Havuzunu Basti

Antalya’nin Manavgat ilçesinde 5 yildizli otelde aylar öncesinden yer ayirtip ödemesini yapan onlarca tatilci, otelin ismini ve yönetimini degistirmesiyle magdur oldu. Otelde konaklamasina izin verilmeyen yaklasik 50 kisi, lobide yetkililer ile tartistiktan sonra otelin havuzunu basarak çocuklarini eglendirdi. Magdur vatandaslara biletleri satan acente sahibi Murat Isiklar ise kendisini savunarak, “30 Haziran’da ben bu otele satilan tüm yolcularin isimlerini bildirdim. Yeni isim olarak da gönderdim, eski ismi ile de gönderdim. Ofislerimi kapatmak zorunda kaldim. Ben de magdur oldum” dedi.

Türkiye’nin farkli kentlerinden birçok tatilci, bayram tatilini geçirmek için Manavgat’in Evrenseki Mahallesi’ndeki bes yildizli otele rezervasyon yaptirdi ve ziyaretçilerin birçogu ödemesini pesin yapti. 9 günlük bayram tatilinin açiklanmasiyla tatil yapmak üzere otelle gelen onlarca tatilci, otelin bir süre önce isminin ve yönetiminin degistigini ögrenince sok oldu. Otel yönetimi ile görüsen tatilciler, kayitlari olmadigi için odalarina yerlesemedi. Otelin girisinde çocuklari ile magdur olan yaklasik 50’nin üzerinde aile, parasini ödedikleri otelde tatil yapamayinca jandarma noktasina giderek sikayetçi oldu. Otele alinmayan yaklasik 50 kisi, otele girerek yetkilere seslendi. Lobide görevliler ile yasanan tartisma sonrasi zaman zaman gerginlik yasandigi görüldü.

Müsterilerden bazilari, “Benim parami vereceksin ben buradan öyle gidecegim. Ya parami vereceksiniz ya da buradan gitmem. Sizden oda falan istemiyoruz. Sadece paramizi istiyoruz” diyerek tepki gösterdi. Müsteriler daha sonra otelin bahçe kisminda bulunan havuza baskin yaparak, çocuklarini havuzda eglendirdi. O anlari cep telefonlari ile görüntüleyen vatandaslar, “Evet, havuza baskin yaptik arkadaslar. Herkes çocuklarini katiyor. Birazdan da yetiskinler girecek. Madem bir çözüm yolu yok, birazdan da yemegimizi yiyecegiz” sözleri ile durumu anlatti.

“12 Temmuz’a kadar bir sorun yoktu”

Otelin biletlerini vatandaslara satan acente sahibi Murat Isiklar ise “Bu otelin tek yetkili acentesi benim. Geçen yil da satisi bendeydi. Agustos ayinda yeni kontrat yeniledim. Gerekli evraklari verdim. Satislara 2020 Aralik ayinda yine basladim. Bu süreçte bir sorunumuz olmadi. Ciddi de bir alacagim var otelden. Bu otel ortak isletmeydi. Bahsi geçen ortaklardan birisi geldi, her ihtimale karsi isim degistirecegini, öyle bir düsüncelerinin oldugunu söylediler. Biz de her ihtimale karsi yasal yollardan mevcut sözlesmemizin onlari da baglayacagi yönünde tebligatimizi yaptik. Biz bu arada bir sorun yasamadik. Yazismalarimiz var. 4 Haziran eski isim ve yeni isim olarak satilan biletleri talep ettiler. Yolcularimin bazilari otelde konakladilar, sorun yoktu. 12 Temmuz’a kadar bir sorun yoktu. 13 Temmuz’da bana Kültür ve Turizm Bakanligi Ilçe Müdürlügünden bir telefon geldi. Yolcularin alinmadigini söyleyip savunma istediler” dedi.



“Ofislerimi kapatmak zorunda kaldim”

Yasananlar sonrasi gerekli islemleri baslattiklarini belirten Isiklar, “Internet sitelerinden benimle bir iliskilerinin olmadigini duyurmuslar. Her yere basvurumuzu yaptik. Bin 300 oda satisim var. Her birinin yaninda 2 çocuk olsa 2 bin 600 kisi eder. Ben yolcumdan kaçmiyorum. En çok üzüldügümüz nokta çocuklar oldu. Bu çocuklarin gözyaslari var. Bunlar magdur oldu. 30 Haziran’da ben bu otele satilan tüm yolcularin isimlerini bildirdim. Bunlarin hepsinin kaydi bende var. Yeni isim olarak da gönderdim, eski ismi ile de gönderdim. Tüm belgeleri savciliga teslim ettim. Ofislerimi kapatmak zorunda kaldim. Ben de magdur oldum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile