(ÖZEL) Otizmli Genç Kizin Gelinlik Giyme Hayali Gerçek Oldu

(ÖZEL) Otizmli Genç Kizin Gelinlik Giyme Hayali Gerçek Oldu

Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde, otizmli genç kiz için gerçegi aratmayan temsili dügün gerçeklestirildi.

Tavsanli’da 18 yasindaki otizmli Inci Kaya’nin gelinlik hayali gerçek oldu. Anne Hasibe ve baba Osman Kaya kizlarinin gelinlik giyme hayalini bir gelinlik alarak gerçeklestirmek istedi. Daha sonra bu hayal Türk Kizilayi Tavsanli Subesi, TES- IS Sendikasi ve Ilçe Emniyet Müdürlügü ile de görüsülmesi sonucu daha genis çerçevede gerçeklesti.

Gelinlik giyen Inci, anne ve babasi ile çevresinin sayesinde hem hayalini gerçeklestirdi hem de gönlünce eglendi. Özel bir ambulansin gelin araci olmasi ve daha sonra polis trafik ekiplerinin de katilimi ile konvoy kiralanan dügün salonuna gitti. Burada etkinlige katilanlar da genç kizin mutluluguna ortak oldu.

Anne Hasibe Kaya, kizi Inci’nin 2 kiz çocugundan ikincisi oldugunu belirterek, "Otizmli olan kizim incinin en büyük hayali bir gelinlik giymekti. Her genç kizin hakki oldugunu düsündügüm gibi, kizimin da bu hayalini gerçeklestirmek için böyle bir yola çiktim ve onun hayalini gerçeklestirdim. Çok mutluyuz. Bu dilegi de gerçek oldu. Gördügünüz gibi kizim çok mutlu oldu. Kizimi gelinlikle gördügüm içinde bende mutlu oldum. Emegi geçen herkese, davetimize icap edip gelen herkese sonsuz tesekkür ederim" dedi.

Gelinlik giydigi için çok mutlu oldugunu ifade eden Inci ise gerçeklestirilen dügünde doyasiya eglendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile