(ÖZEL) Otomobille Çarptigi Polonyali 2 Turistin Ölümüne Sebep Olan Alman Uyruklu Sürücü Adliyeye Sevk Edildi

(ÖZEL) Otomobille Çarptigi Polonyali 2 Turistin Ölümüne Sebep Olan Alman Uyruklu Sürücü Adliyeye Sevk Edildi

Tatil için geldikleri Antalya’nin Alanya ilçesinde alisveris sonrasi caddenin karsisina geçmek isterken Polonyali iki turiste çarparak ölümlerine sebep olan Alman uyruklu sürücü adliyeye sevk edildi. Sürücü jandarmada verdigi ifadesinde, ilk anda agaca ya da direge çarptigini zannettigini, açik hava yastigi sebebiyle de gaz ve freni karistirdigi için 200 metre sonra ancak durabildigini söyledi.

Feci kaza dün gece saat 23.30 siralarinda Alanya’nin Konakli Mahallesi’nde meydana geldi. Alisveris yaptiktan sonra otellerine dönmek için yolun karsisina geçmeye çalisan Polonya uyruklu Maksym Marek Jasinski (29) ve Katarzyna Anna Hegerle’ye (24), Antalya’dan Alanya istikametine gitmekte olan Irak uyruklu Alman vatandasi Ahmad Harb (24) idaresindeki 07 NA 4487 otomobil çarpti. Asiri hizli olan otomobilin çarptigi iki turist çarpmanin etkisiyle yaklasik 70 metre sürüklenirken otomobil ise ancak 200 metre sonra durabildi. Ihbar üzerine olay yerine saglik ekipleri sevk edildi. Yapilan kontrolde iki turistin de hayatini kaybettigi belirlendi. Cesetler adli tip kurumu morguna kaldirilirken, otomobil sürücüsü Ahmed Harb gözaltina alindi.

Konakli Jandarma Karakolu’nda alinan ifadesinin ardindan Alanya Adliyesi’ne sevk edilen Ahmad Harp karakolda verdigi ifadede Alanya’dan Manavgat’a seyir halinde iken iki Polonyali turistin aniden önlerine çiktiklarini, karanlik olmasi nedeniyle fark edemeyerek çarptigini söyledi.



"Agaca ya da direge çarptigimi zannettim"

Ahmed Harp jandarmada verdigi ifadede dün gece saat 22.30 siralarinda bir arkadasi ile araç kiraladiklarini ve Manavgat’a gezmeye gittikleri sirada Konakli bölgesinde aniden çikan 2 kisiye çarptiklarini söyledi.

Harp ifadesinde, "Havanin karanlik olmasi nedeniyle önümüze aniden çikan ve sonradan isimlerini ögrendigim Katarzyna Anna Hegerle ve Maksym Marek Jasnki isimli sahislara sol ön taraftan çarptim. Çarpmanin etkisi ile aracin hava yastiklari açildi. O anin sokuyla çarptiktan sonra frene mi gaza mi bastim tam olarak hatirlamiyorum. Araci yaklasik 200 metre ileride durdurdum. Hava yastigindan dolayi önümü göremiyordum aracin el frenini çektim. Kaza bir anda oldu ve nasil olugunu hatirlamiyorum. Ilk anda bir agaca yada direge çarptigimi sandim. Araçtan indigimde yerde 2 sahsin oldugunu gördüm. Kaza sonrasinda olay yerine gelen vatandaslar yardim ettiler" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile