Özel Şahin İlköğretim Okulu Başarılarını Arttırarak Sürdürüyor

Özel Şahin İlköğretim Okulu Başarılarını Arttırarak Sürdürüyor

Özel Şahin İlköğretim Okulları 2010 Seviye Belirleme sınavında 458,933 puan ortalaması ile Sakarya birincisi oldu.

Özel Şahin İlköğretim Okulu Kurucusu Enis Alagöz, Genel koordinatör Esin Cevrioğlu ve Okul Müdürü Turan Işık ile birlikte Tuna Tan Baazar tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Okul Kurucusu Enis Alagöz, kurulduğu 2000 yılından beri 10 yıl içerisinde gerek Sakarya'da gerekse Türkiye'de eğitimde başarının, kalitenin tek adresi olarak, eğitimde güvenilir bir kurum olmanın verdiği sorumlulukla, başarı grafiğini daha yükseklere taşıma azim gayret ve çalışmaları içerisinde olduklarını belirterek, "Sakarya eğitimine kurulduğu 2000 yılından itibaren her türlü şartları zorlayarak katkıda bulunmaya çalışan Özel Şahin Eğitim Kurumları olarak, velilerimizin beklentileri doğrultusunda çocuklarımıza iyi bilgi öğrenmenin yanında, daha iyi fiziki şartlarda eğitimlerini sürdürmek amacıyla yeni Şahin Eğitim kampüsümüzü bitirmek üzereyiz. Çocuklarını kaliteli bir eğitim için ve daha iyi bir gelecek hazırlamak amacıyla bizlere emanet eden velilerimizin yavrularını Şahin Eğitim ailesine güvenerek ve inanarak vermelerinden dolayı Özel Şahin Eğitim Kurumları olarak teşekkür ederiz" dedi.
Karaman yolu üzerinde yaptırdıkları Şahit Eğitim kampüsünün yeni eğitim öğretim ylıında faaliyete başlayacağını belirten Alagöz, "2010-2011 öğretim yılında çocuklarımıza daha mükemmel fiziki şartları olan 17,5 dönüm arsa üzerinde 14 bin 500 metrekare kullanım alanı olan yeni okul binamızda; 3 adet spor salonu, 73 derslik, yüzme havuzu, buz pateni, bale salonu, öğrencilerimizi 'bilgi toplumu' na hazırlamak için 2 laboratuar, 2 bilgi teknoloji sınıfı, Yabancı dil zonu, 2 resim ve 3 müzik, 2 satranç odası, 525 kişilik konferans salonu, hobi odaları, etüt salonları, 600 kişiye aynı anda hizmet verecek yemekhane ve açık spor sahaları ile okulumuzda kurum ve kalite kültürünü, bütün yönleriyle mutlaka gerçekleştireceğimizi, bize emanet edilen öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi için yeni bir hassasiyet ve yeni bir heyecan geliştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Alagöz, Şahin Eğitim Kurumları olarak Sakarya'da birinciliklerini sürdürürken iki yıl içinde Türkiye'de ilk 10 okul arasında yer almak istediklerini kaydetti.
Okul Müdürü Turan Işık ise Özel Şahin İlköğretim Okulu Seviye Belirleme Sınavı'nda 8. sınıf 458,933 puan ortalaması ile 2010 yılında Sakarya birincisi olduklarını belirterek, "2008 OKS' de 413 puanla ortalaması ile Türkiye'de bulunan 30 bin 047 ilköğretim okulu içinde 57'inciliği, 2009 8. sınıflar SBS sonunda 434, 862 puana çıkartarak Türkiye'de 34bin 093 okul arasında 56'inci sırada yer alan Sakarya'daki tek okuldur. 2010 SBS sonuçlarına göre gerek Sakarya'da birinciliğimizi gerekse Türkiye'de ki derecemizi daha iyiye taşıyarak başarılarımızın devamını sağlamaktayız. Tamamını kendisinin yetiştirdiği 73 öğrencisi ile sınava giren Özel Şahin İlköğretim Okulu 8. sınıf 458,933 SBS puan otalaması ile 2010 yılında da Sakarya il birinciliğini korumuştur. Kuruluşumuzun 10. yılında bu yıl mezun olan öğrencilerimiz 1. yerleştirme sonucunda yüzde 100 başarı sağlayarak bize çok büyük bir ödül verdiler. 2008 yılında 30 bin 047 okul içinde ortalama ile 57. olan okulumuz, 2009 Yılında 434,862 puan ortalaması ile 34 bin 093 okul içinde 56'ıncılığa yükseldi. 2010 yılında ise başarısını daha da ileri götürerek 458,933'e çıkarmıştır" dedi.
Işık, bu yıl mezun olan öğrenciler arasında Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, İstanbul Fen Lisesi, İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi, Üsküdar Anadolu Lisesi, Beşiktaş Anadolu lisesini kazananlar olduğunu ifade ederek, bu başarıyı elde eden bütün öğrencilerimizi, onlara destek veren velilerimizi ve başarının mimarı olan öğretmenlerimizi bir kez daha kutladıklarını kaydetti.
Şahin Eğitim kurumu olarak bu akademik başarıları önümüzdeki öğretim yılında yeni eğitim binasında mevcut fiziki şartlar çerçevesinde bu yıl öğrencilerin sosyal, sportif ve kültürel alanlardaki başarıları ile sosyal sorumluluk projeleri ile taçlandırarak devam etme arzusu ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade ederek, "Bu başarılarımızı 'tesadüfle' izah etmek mümkün değildir. Bu başarılarımızı okulumuzdaki sağlıklı iletişim ortamı ve çalışma hayatının yüksek niteliğinde aramak gerekir. Şüphesiz ki geldiğimiz bu noktada velilerimiz ve öğrencilerimize karşı sorumluluklarımız daha da artmıştır. Yıllardır ülke genelinde eğitimde arzulanan başarıya ulaşamamış ilimiz için, Özel Şahin okulları olarak yaptığımız çalışmalarla gerek il, gerekse ülke genelinde gösterdiğimiz başarıların yanında, milletçe, en değer verdiğimiz varlıklarımız olan çocuklarımızın milli ve manevi değerleri ile donanmış, beden akıl ve ruh sağlıklarının korunması, kendileri, aileleri ve çevreleri ile barışık, topluma karşı sorumluluk bilinci ile hareket eden, geleceğe umutla bakan bireyler olarak yetişmesi vazgeçilmez beklentimizdir. Hedefimiz, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Atatürk'ün İlke ve İnkılaplarına yürekten bağlı, çağdaş, hür düşünceli, demokratik değerlere sahip çıkan, üreten, teknolojiyi kullanılabilen, özetle kendisine ve milletine yararlı bireyler yetiştirmektir. Ve yine Özel Şahin mensupları olarak inanıyoruz ki eğitimden beklenen ve istenen kalite de budur" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile