(ÖZEL) Sakaryabasi Yerli Ve Yabanci Turistlerin Ilgi Odagi Oluyor

(ÖZEL) Sakaryabasi Yerli Ve Yabanci Turistlerin Ilgi Odagi Oluyor

Eskisehir’in Çifteler ilçesinin en gözde noktalarindan olan Sakaryabasi, etrafindaki piknik alanlari, havuzlari, dogasiyla birlikte yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi oluyor.

Eskisehir’in Çifteler ilçesinde bulunan Sakaryabasi, baliklari, dalis noktalari, tertemiz suyu ve oksijen dolu havasiyla dogaseverlerin ugrak noktasi. Çifteler Belediye Baskani Kadir Biyik, önderliginde birkaç kat daha genisletilen ve turistik faaliyetlerin arttirildigi Sakaryabasi, Eskisehir ve çevre illerden gelen ziyaretçilerini agirliyor. Sakaryabasi bölgesi, su sporlari sevdalilarinin da bulusma noktasi olurken, Off-Road yapanlarin ve kampçilarinda tercih ettigi yerlerden biri oldu.

“Insanlar buraya gelip piknik yapiyorlar, kafa dagitiyorlar”

Sakaryabasi’nda kafe isleten Ali Teke, eskiye göre Sakaryabasi’nin daha güzel oldugunu vurguladi. Çevre illerden ve uzak yerlerden turistlerin geldigini söyleyen Teke, “Önceden ortam güzel degildi. Simdi her sey düzenlendi.

Piknik alanlari, isletmeler ve güvenligin saglanmasi daha iyi oldu. Sakarya Nehrinin ilk dogdugu yer burasi. Çevreden, uzak yerlerden ve gurbetçilerin gelmesiyle güzel ortam olusuyor. Insanlar buraya gelip piknik yapiyorlar, kafa dagitiyorlar. Tekne turlari ve deniz bisikleti var. Burada bunlarla egleniyor insanlar. Ben 20 yila yakin buradayim. Kisacasi Sakaryabasi çok güzel bir ortam” diye konustu.



“Insan buraya geldigi zaman huzur buluyor”

Sakaryabasi’na gezmeye gelen Ridvan Kus ise, her geldiginde huzur buldugunu söyledi.

Çifteler Belediye Baskani Kadir Biyik’in çalismalarini çok begendigini aktaran Kus, Sakaryabasi’nin gün geçtikçe daha iyi olacagini su sözlerle belirtti:

“Insan buraya geldigi zaman huzur buluyor. Nezih bir ortam. Çifteler halki misafirperverdir. Yabanci misafirlere karsi davranislari çok iyi. Baskanimizin bu konuda güzel çalismalari var. Hatta örnek teskil edebilecek seviyede güzel çalismalari var. Daha da iyi olacagina inaniyoruz. Off-Road yapanlarin ve kampçi arkadaslarin geldigini görüyoruz. Buda son zamanlarda burasinin tanitilmaya baslanmis olmasi anlamina geliyor. Insanlar bu dogal güzelligin kiymetini iyi biliyorlar diye düsünüyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile