Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde, 'Kalp Kapak Hastalıkları Ve Cerrahi Tedavisi' Anlatıldı

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Feragat Uygur, kalp kapak hastalıklarının en sık romatizmal ateşin geç dönem sekeli olarak ortaya çıktığını söyledi.

Opr. Dr. Uygur, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde düzenlenen halka açık konferansta "Kalp kapak Hastalıkları ve Cerrahi Tedavisi" konusunda bilgiler verdi.
Kalp kapak hastalarının hekime nefes darlığı, çarpıntı ve çabuk yorulma şikayetleri ile gittiğini belirten Opr. Dr. Uygur, "Kalp kapak hastalıklarında kesin tanı ekokardiyografi ile konulur ve çoğunlukla tedavi cerrahi olarak yapılır" dedi.
Opr. Dr. Uygur, "Bunlarda kapalı yöntem dediğimiz balon valvüloplasti yapılabildiği gibi açık cerrahi yöntemle de kapağın tamiri ve tamamen değiştirilmesi işlemi gerçekleştirilmektedir" diye konuştu.
Ameliyat sonrası bu hastaların ömür boyu takibinin gerektiğinin altını çizen Opr. Dr. Uygur, sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile