Özel Sanko Okulları Geleneksel Satranç Turnuvası

Özel Sanko Okulları Geleneksel Satranç Turnuvası

Gaziantep’te Özel Sanko Okulları’nın düzenlediği 12. Geleneksel Satranç Turnuvası’nda başarılı sporculara ödülleri törenle verildi.


Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen turnuvaya, 14 farklı yaş kategorisinde 561 sporcu yarıştı. Turnuvada 561 sporcuya başarı belgesi verildi, yaş gruplarında İlk 3 dereceye girenler kupa 4., 5. ve 6. olanlar ise madalya ile ödüllendirildi. Turnuva sonrasında düzenlenen ödül törenine katılan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Ahmet Savaş Aksoy, Mesut Hançerkıran, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tilfarlıgil ve İlkokul-Ortaokul Müdürü Handan Şahintaş tarafından, 42 kupa ve 42 madalya olmak üzere toplam 84 ödül, başarılı öğrencilere takdim edildi.

Geleneksel hale getirdikleri turnuvaya katılan öğrencileri ve ailelerini kutlayan Özel Sanko Okulları Genel Müd ürü Murat Köylüoğlu, satrancın öneminin tartışılmaz bir gerçek olduğunu belirterek, “Çocukların beyin sporu olan satran çla ilgilenmeleri çok önemli. Satranç, onların hızlı, doğru ve çabuk düş ünebilme, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştiriyor” dedi.

Köylüoğlu, satranç sporunun, takım olmayı, kazanmayı, kaybetmeyi, başarısızlıklar karşısında yılmadan daha çok çalışmanın gerekliliğini ve ileriye dönük hedefler koymayı öğrettiğini de sözlerine ekledi.

Yapılan her işin bir amacı olduğunu ve büyük bir özenle yapılan bu organizasyonların çocukların iyi yetişmesinde katkısı olduğunu ifade eden Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan da katılan öğrencileri ve onların yetişmesinde özveri ve fedakârlık gösteren ailelerini kutladığını belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile