Öğleden sonra ise "Çanakkale" adlı belgesel bir film gösterildi, Çanakkale Savaşları'yla ilgili şiir ve şarkılar çalındı.Okulun Tarih öğretmeni Süleyman Ayhan, yaptığı açıklamada, “Eğer Çanakkale'deki zaferler kazanılmasaydı, Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul, Birinci Dünya Savaşı'nın hemen birinci yılı sonunda İtilaf devletlerince işgal edilmiş, böylece Rus Çarlığı, müttefiklerinin yardımlarına en kısa yoldan kavuşmuş olacak ve Almanya'nın yenilgisi daha da çabuklaşarak Rusya'da 1917 Bolşevik devrimi muhtemelen gerçekleşmeyecekti. 18 Mart'ın ve onu izleyen Çanakkale kara savaşlarının zaferlerinin ulusal tarihimizi ve dünya tarihini etkileyen önemi ve rolü bu noktalarda toplanmaktadır.” dedi.
Öğrencilerden Fetullah Ayyıldız ise şunları söyledi: “Derslerde Çanakkale Savaşı'nı öğretmenlerimiz anlatıyor ancak hep teoride kalıyor. Bugün en azından ecdadımızın imkansızlıklar içinde kazandığı savaşta yedikleri menünün aynısını yedik ve içinde bulundukları durumu yaşama imkanımız oldu. Ecdadımız o imkanlarla tarih yazabildiyse bizlein bugün elimizdeki fırsatları iyi değerlendirip ülkemizi daha iyi yerlere çıkarmamız gerekiyor.” Okul Müdürü Giray Kara da, "Bugün Çanakkale Şehitliği'nde yatan şehitlerimizin memleketlerine baktığımızda, aslında çok şey anlıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından, Yemen'den, Halep'ten, Bağdat'tan gelip düşmana karşı savaşanlar, o gün orada tek yürekti, tek vücuttu, inançları birdi, davaları birdi. Bizlerin bugün o Şehitler Abidesi'nden çıkaracağımız çok ders olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Özel Şehzade Mehmet Öğrencileri Çanakkale Savaşı Menüsü Yedi
Manisa’daki Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi, Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümünde öğrencilere, o günlerde askerlerin yediği öğle yemeği menüsü olan un çorbası ve hoşaf dağıttı.