( Özel) Suriye Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Kardemir‘de İncelemelerde Bulundu

Suriye Devlet Demir Yolları Genel Müdürü George Mokabari ve beraberinde Roula Anbar, Dr. Najib Alfares ve Mohammed Hammami‘den oluşan bir heyet KARDEMİR‘i ziyaret ederek, üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.

Suriye Devlet Demir Yolları Genel Müdürü George Mokabari ve beraberindeki heyet ilk olarak KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel‘i ziyaret ederek fabrika hakkında brifing aldı. Brifing sonrası Kok Fabrikaları, Yüksek Fırınlar ve Çelikhane tesislerini gezen Suriye heyeti daha sonra Ray ve Profil Haddehanesi‘ne geçerek rayın üretim sürecini izledi. Üretimin her aşamasını dikkatle inceleyen Suriye heyetine burada Genel Müdür Fadıl Demirel‘in yanı sıra İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Metin Altan ve ilgili

ünite müdürleri eşlik ederek, ray üretimi ve KARDEMİR‘in sahip olduğu üretim teknolojisi ile ilgili detaylı bilgi sundular.

Daha sonra KARDEMİR Laboratuvarları‘na geçen Suriye heyeti, burada da üretimi gerçekleştirilen raylarla ilgili yapılan tüm test süreçlerini yerinde görerek bilgi aldılar.

Suriye Devlet Demiryolları Genel Müdürü George Mokabari ve beraberindeki heyet KARDEMİR‘deki incelmelerinin ardından KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan tarafından onurlarına verilen yemeğe katıldılar. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, Genel Müdür Fadıl Demirel, Genel Müdür Yardımcısı Metin Altan ve ilgili ünite müdürlerinin de hazır bulundu

KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, KARDEMİR‘in ray üretim tecrübesinin uzun yıllar öncesine dayandığını, 2007 yılında yapmış olduğu yatırımla ise dünya ölçeğinde en son teknoloji ile ray üretir hale geldiğini ifade etti.

KARDEMİR‘in ray üretiminde marka olmaya doğru ilerlediğini ve en normu dahil tüm kalite ve standartlarda ray ürettiğini belirterek bölgesel üstünlüğünün altını çizen Fadıl Demirel, "Suriye ile yapılan ray anlaşması ile her partisi 7 bin 200 ton raylardan oluşan 4 partiyi teslim ettik. Şu an son parti teslim edilecek. Suriye Demir Yolları Genel Müdürü bu çalışmalara nezaret etmek ve bundan sonraki çalışmalar için görüşmek üzere görüşmeye geldiler. Çok güzel bir iş birliğimiz var. Bundan sonra da sürekli

ilave siparişler var. Bu iş birliğinden iki taraf da çok karlı çıkıyor. Bizim kalitemiz çok üst düzeyde. Hicaz Demir Yolu projesi var. Arap Demir Yolu Birliği‘nin başkanlığını da Suriye Devlet Demir Yolları Genel Müdürü yürütüyor. Ne zaman malzeme alımına çıkacaklarını yakından takip ediyoruz" dedi.

George Mokabari ise yaptığı konuşmada, KARDEMİR‘e gerçekleştirdikleri ziyaretten ve gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. George Mokabari açıklamasında, Türkiye Suriye arasında iki şirket arasında 36 bin ton bir ray anlaşması olduğunu anımsatarak, "Şu ana kadar Suriye gelen malzemelerin hepsi standartlara uygun ve kaliteli. Şirketin kalite anlayışı çok yüksek. Personeli de kaliteye yönelik eğitilmiş. Yapılan ürünleri de bu altyapıya göre gönderiyorlar. Suriye ile Türkiye

arasında güzel bir ilişki var. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad‘ın Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile iyi ilişkileri var. Bu ilişkiler ileride çok güzel ve başarılı işleri de beraberinde getirecek" dedi.

İleriye dönük çok büyük projelerinin olduğunu ve bununla ilgili malzemeleri ise KARDEMİR‘den karışlayacaklarını dile getiren Mokabari, "İstanbul‘dan Mekke‘ye olan demir yolu eskiden çalışıyordu. Umarım bu yol yeniden açılacak ve orada KARDEMİR‘in raylarını kullanacağız" müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Başkan Vekili Kamil Güleç ve Genel Müdür Fadıl Demirel Suriye heyetine hediye takdiminde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile