(Özel) Takim Elbiseli Seyyar Simitçi

(Özel) Takim Elbiseli Seyyar Simitçi

Bursa’da kamudan emekli olan Ahmet Berksun, memurluk günlerindeki gibi takim elbisesiyle simit satiyor. Bursa’nin tarihi yerlerinde takim elbisesi ile koluna taktigi sepetinde simit satan Berksun’u görenler saskinligini gizleyemiyor. Bazilari ise sivil istihbarat görevlisi ya da sokak timi zannediyor.

Bursa’da "Kravatli Simitçi" olarak taninan Ahmet Berksun (65), ögrenciyken yaptigi simitçiligi, kamudan emekli olduktan sonra da yapmaya karar verdi. Memurluk günlerinde giydigi takim elbiseyi, emekliliginde de çikarmayan Berksun, bu sekilde Bursa’nin tarihi noktalarinda koluna taktigi sepetiyle simit satmaya basladi.

Sikliginin yani sira renkli kisiligi ile de çarsi esnafinin gönlünde taht kuran Berksun’u ilk görenler fotograf çektiriyor.

“Bana gösterilen sevgiden dolayi kendimi bu ilin amiri gibi görüyorum”

Kendisine gösterilen ilgiden duydugu memnuniyetini dile getiren Ahmet Berksun, “Kamudan emekliyim. Emekli olduktan sonra bu isi yapmaya basladim. Ne is yaparsak yapalim, örnek olmamiz gerekiyor. Bende simit dünyasinda örnek olmak istedim. Diger meslektaslarim kilik kiyafetine pek özen göstermiyorlar. Ben dis görünüse özen gösteriyorum, diksiyonuma dikkat ediyorum. Bu durum müsterilerime de güven veriyor. Insanlar görünce bile çok mutlu oluyor. Bu da beni mutlu ediyor. Yurt disindan gelen turistler de beni görünce fotograf çekilmek istiyor. Bana gösterilen sevgiden dolayi kendimi bu ilin amiri gibi görüyorum. Bir sanatçi sahnesine nasil hazirlaniyorsa ben de simide çikarken öyle hazirlaniyorum. Halkin karsisina geçtigimde beyefendi gibi görülmek istiyorum” ifadelerini kullandi
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile