(Özel) Tarim Lisesi'nden Mezun Oldu, Staj Yaptigi Tesiste Teknisyen Olarak Ise Basladi

(Özel) Tarim Lisesi'nden Mezun Oldu, Staj Yaptigi Tesiste Teknisyen Olarak Ise Basladi

Zonguldak’in Çaycuma ilçesi Nebioglu beldesinde bulunan Tarim Lisesi’nden mezun olan ögrenci, staj yaptigi tesiste tarim teknisyeni olarak ise basladi.

Çaycuma Sehit Sacit Olcay Kabaklioglu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarim alanindan mezun olan ögrenci Çagla Özdemis, Çaycuma’da bulunan Duranlar Fide Isletmesi’nde meyvesi yenen sebzelerin dikim sezonlarinin yaklasmasiyla beraber özellikle domates bitkisinde asilama yapilmasi ve serada bulunan biber fidelerinde bakim islemlerinin yapilmasi gibi islerde özveriyle çalisiyor.

Tarim Lisesinde okurken staj için geldigi is yerinde teknisyen olarak ise baslayan Çagla Özdemis, “20 yasindayim Tarim Lisesi mezunuyum. Su an çalistigim yerde geçen sene staj gördüm. Stajdan sonra üniversiteyi kazanamadigim için buraya basvuru yaptim. Birkaç ay sonra basvurum onaylandi ve burada ise basladim. Benim yasimda olan ögrencileri çalismak istemiyor. Çalistigim bu is zor bir is, kisiye ve istege bagli. Okulun ilk mezunuyum. Ben önceden baska bir lisede okuyordum orada fazla basarili olamadigim için bu liseyi seçtim. Kendimi burada çalistigim için sansli hissediyorum. 6 aydir burada çalisiyorum. Hedefimde su an üniversite var. Hem çalisiyorum hem okuyorum. Tarim zor ama önü açik bir meslek. Tarima yönelmeleri iyi olur. Çünkü baska alanlarda is bulmak zor. Hayat sartlari oldukça zor” seklinde konustu.



"Genç nesil heyecanli, ögrencilere ihtiyaç var"

Çalismak isteyen genç kadinlara kapilarinin açik oldugunu ifade eden Is yeri sahibi Erol Duran, "Liseden gelen ögrencilerimiz bizlere 2 yildir geliyorlar. Çagla ilk gelen gruptaydi. O grupta göz dolduran 3 kisi vardi. Eli çabuk isi çabuk kavrayan ögrencilerin bizde kalmasini devam etmesini istiyoruz. Genç yeni nesil heyecanlilar. Onlara bu meslegi ögretip egitebiliyoruz. Isin daha kaliteli olmasi için bu ögrencilere burada ihtiyaç var. Fidecilikte is istihdami olarak kadin yüzde 80 ve üzeridir. Belirli noktalar hariç biz genelde kadin personel çalistiriyoruz. Kadin personel çalistirilmasi zorunlu bir meslek burada kadin olmazsa fidecilik olmaz. Isin kalitesi, isin hizi ve de titizlik açisindan bu isi daha iyi yapiyorlar. Ben diger arkadaslarimla da bu fikrimi paylasiyorum. Eger üniversiteyi yada üniversitede 4 yilligi bitiren birisi zaten çalisma hayatinda baska bir meslegi düsünebilir ama liseden mezun olayimda is hayatina atilmak isteyenler için güzel bir is kapisi bizim gibi is yerlerinde rahatlikla is bulabilir. Burada gelecek için organize tarim sera bölgesi diye bir proje var. Orada da ihtiyaç duyulacak. Topraksiz tarla kesinlikle kesinlikle issiz kalmazlar. Lisede kalmasinlar biz en az 2 yillik bitirip gelmelerini tercih ediyoruz. Okumak isteyen okuyabilir kafasinda okulu bitirmis çalismak isteyen olursa burada çalisabilirler yeter ki biz onlarin çalisma istegini görelim" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile