(Özel)  'Tarlasini Yola Çevirenlere' Kizdi, Tabelayi Dikti

(Özel) 'Tarlasini Yola Çevirenlere' Kizdi, Tabelayi Dikti

Bursa’da parsel parsel sattiklari arazilerin yolunu çiftçinin mahsul ekili tarlasindan geçiren emlakçilar, köylüyü çileden çikardi. Tarlasinin ortasindan kaçak yol yapildigini gören köylü ise, “Bu tarladan emlakçi geçemez, vatandasa helaldir” tabelasi asip yolu kapatti.

Bursa’nin Nilüfer ilçesine bagli 165 haneli Güngören Köyü’ndeki arazileri parsel parsel satan emlakçilarin oyunu, köylüyü isyan ettirdi. Emlakçilar, ’hobi bahçesi ve tiny house projesine uygun’ diyerek arazileri köy ve doga hayali kuran vatandaslara satmak istedi.

Ancak iddiaya göre emlakçilar satisa çikardiklari arazinin yolu olmayinca, Yücel Özdemir’e ait tarlanin ortasindan izin almadan yol geçirdiler. Durumu fark eden arazi sahibi Yücel Özdemir (37) tarlasinin ortasindan giden yolun izinsiz yapildigini görünce hemen emlakçiyi aradi. Fakat emlakçiyla anlasamayan Özdemir, “En azindan ahlaken bana bir sorsaydi, ben hayvancilikla ugrasiyorum. Benim mahsulümü ezip geçti. Kendisinden sikayetçi olacagim” dedi.

Kendisine ait tarlanin yol olarak kullanilmasina izin vermeyen Yücel Özdemir, tarlanin girisine “Buradan emlakçi geçemez, sahsa helaldir” tabelasi dikti.

Yasadigi magduriyet üzerine konusan Özdemir, “Bir emlakçi benim tarlamin arka tarafinda hobi bahçesi yapmak için yer aliyor. Buraya gidecek yolu bulamayinca beni aramadan kepçelerle tarlamin ortasindan yol geçiriyor. Burada hayvanlarimi otlatiyordum, simdi tarlamin 3’te birini kullanamiyorum. Insan en azindan beni arar, "anlasalim" diye sorar. Ben kendisini aradigimda da komik rakamlar teklif ediyor, "istedigim gibi yol geçiririm" diye konusuyor. Üstelik beni mahkemeye verecegini söylüyor” diye konustu.

Yol krizinin sik sik yasandigini belirten Köy Muhtari Mesut Aydin ise, “Burada sik sik parsel sorunu yasaniyor. Bu köyün 165 hanesi 300 kisilik yerli nüfusu var. Fakat bu rakam su anda 900 kisiye ulasmis durumda. Yer sahibi olan vatandaslar aldiklari arazinin yolu var mi? yok mu? bakmadan ev yapmaya kalkiyorlar. En azindan burada kurulan bir muhtarlik heyeti var. Gelip bize danissinlar. Simdi birçok köylümüz bu durum nedeniyle magdur oluyor. Mahsulü çigneniyor, is mahkemeye gidiyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile