(Özel) Türkiye'nin En Büyük Millet Bahçesi, Ekim Ayinin Sonunda Ankara'da Açilacak

(Özel) Türkiye'nin En Büyük Millet Bahçesi, Ekim Ayinin Sonunda Ankara'da Açilacak

Türkiye’nin ve Avrupa’nin en büyük parklarindan olacak Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi, Ekim ayinin sonunda açiliyor.

Çevre ve Sehircilik Bakanligina bagli Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan yapilan ve Atatürk Kültür Merkezinin içinde bulunacak olan AKM Millet Bahçesi’nin açilisi için geri sayim basladi.

Toplam 637 bin metrekare alan üzerine insa edilen Millet Bahçesi, 601 bin 700 metrekare yesil alana sahip olacak. 35 bin 300 metrekare ise kapali alan bulunuyor.

Içerisinde kütüphane, egitim odalari, yeme içme alani, seminer alani, çocuk aktivite alani gibi alanlarin bulundugu AKM Millet Bahçesi, Ankaralilara keyifli anlar yasatacak. 50’yi askin farkli türden 10 bin agacin dikildigi Millet Bahçesi’nde bolca yesil alan bulunacak. Ayrica, Tohum Merkezi ve Yöresel Ürün Pazarlari da bulunacak. 2.7 kilometre uzunlugunda tramvay hatti ise vatandaslari Millet Bahçesi’nin içerisini gezdirecek.

2.7 km bisiklet yolunun bulundugu alanda bin 320 metrekare olimpik standartlara uygun kaykay pisti, bin 7 metrekarelik buz pisti, 5 bin 554 metrekare biyolojik gölet de yer aliyor. Ankaralilarin, aileleriyle hosça vakti geçirebilecegi AKM Millet Bahçesi’nin Ekim ayinin sonuna dogru açilmasi ön görülüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile