(Özel) Uludag Teleferigi'ne Kis Bakimi...4,5 Kilometrelik Çelik Halati Degistirildi

(Özel) Uludag Teleferigi'ne Kis Bakimi...4,5 Kilometrelik Çelik Halati Degistirildi

Marmara Bölgesi’nin en yüksek noktasi olan Uludag’a alternatif ulasimi saglayan teleferigin sezon öncesi kis bakimi tamamlanirken, ulasim bugün yeniden basladi. Hattin 4,5 kilometrelik kisminin çelik halati yurt disindan gelen profesyonel ekiplerle sifirlandi.

Türkiye’nin en önemli kis ve doga turizmi merkezlerinden Uludag’a çikmak isteyenlerin tercih ettigi teleferikte her yil periyodik araliklarla yapilan bakimlar tamamlandi. Bu sezon yapilan bakimda hattin 4,5 kilometrelik çelik halati degistirildi. Yurt disindan gelen profesyonel ekipler ve teleferik çalisanlarin gayretleriyle yapilan 2 haftalik bakimin ardindan teleferik bugün hizmete açildi. Bursa ile Uludag arasinda 45 adet direk, 140 kabin ile saatte bin 500 yolcu tasima kapasitesine sahip, 9 kilometreyle dünyanin en uzun hatti olan teleferikte gidis gelis tam bilet 230 lira, ögrenci ise 115 liradan satiliyor.

Isletme Bakim Yöneticisi Yavuz Serkan Karakoç, yapilan bakim hakkinda bilgi verdi. Teleferik hattinda bakimda en son asamaya geldiklerini ve bugün yeni sezonu açacaklarini belirten Karakoç, “Bugün 10 sene önce yapilmis bir halatin degisimini gerçeklestiriyoruz. Yurtdisindan ve kendi ekibimiz ile birlikte 4 bin 500 metrelik Bursa bir etabinda gerçeklestirmis oldugumuz halat degisimi için de bugün itibariyle sonlandirdik. Bir günlük test asamasi olacak. Hafta sonu misafirlerimize açmayi planliyoruz. Bu islemi her sene yapmiyoruz. Gerekli kontrolleri yaptiktan sonra bu sene için planlamistik bu çalismayi. Bu kontrol çerçevesinde de almis oldugumuz halatin ve ekiplerin gelmesiyle birlikte bu aya denk geldi. Biraz geciktik misafirlerimizden özür diliyoruz” diye konustu.

“Bursa bir hatti dedigimiz Teferrüç istasyonundan baslayip Kadiyayla Istasyonu’na kadar olan hatta yenileme yaptiklarini anlatan Karakoç, “Siparis ettigimiz halat uzunlugu 4 bin 800 metre ama suan 4 bin 500 metrelik uzunluk bize yetiyor. Arkadaslarla birlikte örüm dedikleri olayi gerçeklestiriyoruz. Bugün tamamiyla bitmis durumda. Son bindirmeyi yaptiktan sonra halatimizi eski hâline getirip, gerekli kontrolleri yaptiktan sonra hafta sonu hizmete açacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile