Mahmut Özgener ve Sadri Şener serbest bırakıldı

Futbolda şike ve teşvik operasyonu kapsamında gözaltına alınan Mahmut Özgener ile Sadri Şener serbest bırakıldı. Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener serbest kaldı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tutuklandı (Son Detaylar)

Futbolda şike soruşturması kapsamında Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, Teknik Direktör Tayfur Havutçu, İstanbulsporlu İbrahim Akın ve İskender Alın ifade için geldikleri emniyette gözaltına alındı. Eski TFF Başkanı Mahmut Özgener ise savcılıkça salıverildi. Kefaletle serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk edilen Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de yurtdışına çıkış yasağı konularak bırakıldı.

Futbol camiasını sarsan şike soruşturmasının ikinci dalgasında dün yeni gözaltılar yaşandı. Soruşturma kapsamında Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı, Teknik Direktör Tayfur Havutçu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular İbrahim Akın, İskender Alın gözaltına alındı. Akşam saatlerinde ise 4 Trabzonsporlu yöneticinin daha gözaltına alındığı açıklandı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, savcılık sorgusunun ardından salıverildi. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ise 200 bin TL kefalet karşılığı serbest bırakılması talebiyle mahkemeye gönderildi. Şener'in, savcılıktaki sorgusunda suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Şener, mahkemedeki sorgusunun ardından yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Mahkemenin, savcının 200 bin liralık kefalet talebini uygun görmediği öğrenildi. Serdal Adalı ile Tayfur Havutçu ise emniyetteki ifadelerinin ardından gözaltına alındı. İki isim daha sonra sağlık kontrolünden geçirildi. Adalı, İbrahim Akın'a şike teklif ettiği iddialarını yalanladı.

Özgener ve Şener serbest bırakıldı

Futbolda şike ve teşvik operasyonu kapsamında gözaltına alınan eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, ifade verdiği savcılık tarafından dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Mahmut Özgener'in ifadesi, savcı İsmail Göktürk tarafından alındı. Yaklaşık 5 saat süren ifade alınma işleminin ardından Özgener savcılıkça serbest bırakıldı. Özgener, İstanbul Adliyesi'nde hakim ve savcıların kullandığı kapıdan çıkışı sırasında basın mensuplarını görmesi üzerine, ''İyi geceler.'' diyerek arka kapıya yöneldi. Basın mensuplarının da bu kapıya yönelerek görüntü almak istemesi ve sorular yöneltmesi üzerine yoğun kalabalığın arasından güçlükle kendisini bekleyen araca ulaşan Özgener, adliyeden ayrıldı.

Bu arada futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in sorgusunun ardından dün akşam saatlerinde 200 bin TL kefaletle serbest bırakıldı. Şener'e yurtdışına çıkma yasağı konuldu. Bordo-Mavili kulübün başkanı Sadri Şener, serbest bırakılması amacıyla İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Nöbetçi hakim, 200 bin TL kefalet talebini uygun görmeyerek yurt dışı yasağı koyarak Şener'i serbest bıraktı. Basın mensuplarının sorusunu cevaplayan Şener, "Yargılama sonucunda serbest kaldık. Trabzonspor'a hayırlı olsun. Benim şahsımın beklediği bir şey yok.'' dedi. Bu sırada adliye kapısında bekleyen bazı Trabzonsporlu taraftarlar da, serbest bırakılan Şener'e sevgi gösterisinde bulunarak, Trabzonspor lehine ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine çeşitli sloganlar attı. Ayrıca gözaltına alınan Trabzonspor Kulübü'nün yöneticileri Hasan Yener ve Temel Kazancıoğlu da serbest bırakıldı.

Aziz Yıldırım rahatsızlandı

Şike soruşturması kapsamında tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konulan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırımın dün akşam saatlerinde rahatsızlanarak cezaevi revirine kaldırıldığı belirtildi. Yıldırım'ın şekerinin 285'e çıktığı öğrenildi. İlk müdahalesi yapılan Başkan Aziz Yıldırım'ın sağlık durumunun düzelmemesi halinde tam teşekküllü bir hastaneye sevk edileceği ifade edildi.

Odyakmaz'dan kulüp başkanlarına mektup

Şike ve teşvik soruşturması kapsamında tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konulan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Süper Lig'de yer alan kulüplerin başkanlarına bir mektup yazdı. Kulüpler Birliği toplantısında TFF zarfıyla başkanlara tek tek dağıtılan mektupta Odyakmaz, başkanlardan birlik ve beraberlik istedi. Odyakmaz, suçsuz olduğunu ve eninde sonunda beraat edeceğini belirtti. Sorguda başına gelenlerden yakınan Odyakmaz, bu konuları takip edecek polis, savcı ve hakimlerin kesinlikle uzman kişiler olmasının gerektiğinin altını çizdi. Odyakmaz, kulüp yöneticilerine menfaatçi gözüyle bakılmaması gerektiğini de ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile