Özgür, Naras Sulama İnşaatını İnceledi

Özgür, Naras Sulama İnşaatını İnceledi

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Manavgat ilçesi Naras Sulama İnşaatında incelemede bulundu.

DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, Naras Barajı Sulaması inşaatında incelemelerde bulundu. Beraberinde ki heyet ile birlikte hizmete alınan Naras Baraj alanını inceleyen Özgür, ardından son aşamaya gelinen Naras Barajı Sulaması inşaatındaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Naras Barajı inşaatındaki çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Özgür, “son aşamaya gelinen sulama güzergâhımızda ki çalışmaları yerinde inceledik. Çalışmalarda 79 bin 359 metre olan Sulama Şebekesinin boru imalatları tamamlanmış olup, Sanat yapılarının yapımı devam etmekte. Anaboru hattı üzerinde basınç düşürücü vana odasının imalatı yapılacak.

Naras Barajı Sulama Projesi ile Naras Barajı’ndan alınacak su ile 15 bin 870 dekar tarım alanının cazibeli sistemle sulanması sağlanacak. Ayrıca daha önce Kalenler ve Sarılar pompa istasyonlarından pompajla sulanan 55 bin 550 dekar tarım arazisinin sulama şebekesinin cazibeli sulamaya çevrilmesi ile toplamda 71 bin 420 dekar tarım alanının cazibeli olarak sulanması sağlanacak. Bu proje ile Manavgat ilçesi ve çevre köylerinin sulama suyu problemi çözüme kavuşmuş olacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile